Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Over leven of overleven in de natuur'

door Hebban Crew 9 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Lezertje: 'De boeken die ik graag lees gaan over leven of overleven in de natuur. Afgesloten van de maatschappij, op zichzelf aangewezen. Liefst in koude oorden. De boeken die mij meestal niet zo bevallen zijn de populaire politiethrillers van onder meer Arlidge en Bryndza, bijvoorbeeld.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Henny

Hulplijn: Hebban Lezers

Beste kleine lezer,

Ik heb uit mijn voorraad gelezen boeken 3 titels gevonden die, denk ik, wel beantwoorden aan jouw smaak. Het zijn stuk voor stuk prachtige boeken. De ontembare was vorig jaar mijn favoriete boek.

Van steen en been van Bérengère Cournut. Dit boek is denk ik voor jou geschreven. Je wordt meegesleept in de strijd op leven en dood van Inuitvrouw Uqsuralik. Door een scheur in een ijslaag raakt ze geïsoleerd van haar familie en moet zien te overleven op de noordpool; een plek waar je geen schijn van kans hebt als je alleen bent. Gelukkig wordt ze, als vanzelfsprekend, opgenomen door een andere familie. Tijdens haar omzwervingen leer je gaandeweg de levensstijl en gewoontes van de Inuit kennen. Heel terloops krijg je bijzondere details over hun leefwijze te horen. Je leest over de grote rol van rituelen, mythen en verhalen in hun leven. Verhalen, verteld in de vorm van liederen, spelen ook in deze roman een mooie rol. Voor ik dit boek las wist ik vrijwel niets over de Inuit. Nu is mijn kennis over het harde leven dat ze leiden en ook over de wereld die ze dreigen te verliezen, een beetje uitgebreid. Een verrijkende roman om bovenal van te genieten!

De ontembare van Guillermo Arriaga. In dit boek worden twee verhalen heel knap met elkaar vervlochten. Enerzijds lezen we het verhaal over Juan Guillermo wiens leven wordt beheerst door verlies en de behoefte aan wraak. Het speelt zich voornamelijk af op de daken van Mexico-Stad. Duizenden kilometers verderop jaagt een Inuit geobsedeerd, en met gevaar voor eigen leven, op een beruchte grijze wolf in het hoge noorden van Canada. Een prachtig, adembenemend, veelomvattend verhaal dat heel beeldend beschreven is.

Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween van Franco Faggiani. Een stoïcijns verhaal over schaamte, plicht en het leven. De Japanse Shizo Kanakuri verdwijnt tijdens de marathon in Stockholm in 1912. Hij trekt zich terug in de natuur. Daar wacht hem een hard leven vol ontberingen, vooral als bewaker van een bos met bijzondere bomen. Het is een indrukwekkend verhaal vol tegenslagen, maar vooral ook vol hoop.

Ik hoop dat er een boek naar je smaak bij is en wens je in ieder geval veel leesplezier!

Groeten van Henny

Meer tips

Wat zegt Lezertje?

'Hallo Henny,

Bedankt voor de tips. Van steen en been ga ik zeker lezen, stond al bij mijn 'Wil ik lezen'-boeken. Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween heb ik recent gelezen. Goed boek, maar minder dan Tussen twee werelden voor mij. De ontembare is nieuw voor mij en lijkt mij zeker de moeite waard. Komt ook op mijn 'Wil ik lezen'-lijst... Nogmaals bedankt voor deze leestips.'

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien.

  1. Zoek drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn.
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat.
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Over leven of overleven in de natuur'

Gesponsorde boeken