Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip van de week: 'een goed verhaal in heel mooie zinnen'

door Hebban Crew 1 reactie
Je volgende favoriete boek ontdek je op Hebban is niet voor niets ons credo. Hier op Hebban helpen we elkaar aan mooie leestips. Sinds begin april ontvangen onze experts en genrespecialisten, aangevuld met een groep enthousiaste boekhandelaren, dagelijks tientallen aanvragen voor een leestip op maat in onze Boekentipper. Wekelijks delen we een leuke Boekentippertip met al onze lezers.

De favorieten van Greet:

De tip van boekentipper Angèle:

Ha Greet,

Van dit soort verzoeken word ik altijd heel blij: een goed verhaal gedaan in heel mooie zinnen. Dan val ik meteen met de deur in huis. 
Baricco is zo een schrijver die heel mooi schrijft. Eigenlijk al zijn boeken maar Mr Gwyn is wel heel bijzonder. Het gaat over een schrijver die ermee ophoudt en iets nieuws wil. Hij wordt portretschrijver (!). Wie bij hem met een verzoek om een geschreven portret komt, krijgt een zeer persoonlijk portret van zichzelf geschreven. Ze moeten daarvoor wel aan een vreemde opdracht voldoen. Heel apart boek ook met humor erin.

Eveneens een zeer bekende schrijver is de Duitser Bernhard Schlink. Zijn laatste twee romans De vrouw op de trap en het onlangs verschenen Olga zijn ook in prachtige taal geschreven en beide verhalen doen ertoe.

Een goed geschreven roman met veel humor en actualiteit is de roman Springbonen van onze eigen Wanda Bommer, en het heel mooie Woesten van Kris Van Steenberge, en Wolfskwint van Bibi Dumon Tak, dat ook aangrijpend is.

Geheimzinnig en een beetje vergelijkbaar qua sfeer met Het Parfum is het boek Het huis met de geesten van Isabel Allende

Volgens mij kun je wel even vooruit met deze titels? Als een of meer je bevallen hoor ik dat graag en je kunt altijd naar meer titels vragen of op mijn plankjes kijken.

Ik wens je heel veel leesplezier! 

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip van de week: 'een goed verhaal in heel mooie zinnen'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken