Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip van de week: 'Ik lees alles'

door Hebban Crew 12 reacties
Je volgende favoriete boek ontdek je op Hebban is niet voor niets ons credo. Hier op Hebban helpen we elkaar aan mooie leestips. Sinds begin april ontvangen onze experts en genrespecialisten, aangevuld met een groep enthousiaste boekhandelaren, dagelijks tientallen aanvragen voor een leestip op maat in onze Boekentipper. Wekelijks delen we een leuke Boekentippertip met al onze lezers. Vandaag de tip van Hebbanrecensent Anne voor Tine.

De favorieten van Tine:

De tip van boekentipper Anne:

Hoi Tine! Wat fijn om iemand te kunnen tippen die alles leest, en tegelijk ook een beetje lastig :) Vandaar dat ik je gewoon wat van mijn ultieme favorieten tip en ik hoop dat jij ze net zo leuk zult vinden!

Allereerst Anna in kaart gebracht van Marek ŠindelkaHet boek van Šindelka lijkt op het eerste gezicht een verhalenbundel met tien losstaande verhalen. Al snel wordt echter duidelijk dat alle verhalen verbonden worden door één gemeenschappelijke deler: Anna. De jonge vrouw duikt in alle verhalen op, al dan niet direct herkenbaar. Uiteindelijk weet de auteur alle puzzelstukjes uit de verschillende verhalen samen te brengen zonder dat dit gekunsteld overkomt. Bovenop de heerlijke schrijfstijl en de meesterlijke wijze waarop Šindelka zijn puzzelstukjes uit verschillende perspectieven tot één grote oplossing brengt zit er in de zinnen van de auteur een scherpe kijk op het leven in de eenentwintigste eeuw gevangen. Al met al een heel tof boek dus! 

Ook een van mijn favorieten is het fijnzinnige Een bijna volmaakte vriendschap van Milena Michiko FlasarMilena Michiko Flašar vertelt in Een bijna volmaakte vriendschap het verhaal over de vriendschap tussen Taguchi Hiro en kantoormedewerker Ōhara Tetsu. Een vriendschap die net zo onwaarschijnlijk als bijna volmaakt is. Het boek is een pijnlijk maar prachtig boek. Flašar laat precies datgene zien dat normaal achter slot en grendel verborgen blijft. Het lijden dat iedereen achter zijn of haar masker voor de wereld verschuilt wordt ineens nadrukkelijk zichtbaar. Na een isolement van bijna twee jaar verlaat Taguchi Hiro zijn ouderlijk huis. Zijn nieuwe toevluchtsoord is het park, waar hij de ontslagen Ōhara Tetsu ontmoet. 

Nog zo'n heerlijk boek(je) is In het museum, het debuut van Joost van DrielDavid Schijndels, een jongen van zes jaar, is geobsedeerd door dinosauriërs. Samen met zijn flamboyante vader bezoekt hij het natuurwetenschappelijk museum van Brussel. Fascinerende reisjes die geheim moeten blijven voor zijn labiele moeder. Op een dag laat Davids vader hem achter bij de aantrekkelijke Sarah. En terwijl zijn vader een dubbelleven leidt, zwerft David door het museum, in een wonderlijke wereld waarin hij almaar meer verdwijnt, op een wijze die hij zelf nooit had durven hopen. 

Tot slot wil ik je als tip nog De Muze van Jessie Burton meegeven. Vier vrouwen die met elkaar verbonden zijn door een alles verstikkend geheim. Voor De muze liet Jessie Burton zich inspireren door een schilderij van Goya dat in het Prado te Madrid hangt. Het verhaal speelt zich af in het chaotische Spanje van de jaren dertig en het zinderende Londen van de jaren zestig, rond vier hoofdpersonen. Het is een verleidelijke, opwindende, spannende roman over ambitie en identiteit, over liefde en obsessie, authenticiteit en bedrog. Eveneens een heerlijk boek!

Hopelijk heb ik je hiermee weer wat inspiratie gegeven en ik wens je alvast heel veel leesplezier!

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip van de week: 'Ik lees alles'

 

Gesponsorde boeken