Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip van de week: 'vampieren en demonen in de hemel en hel'

door Hebban Crew 1 reactie
Je volgende favoriete boek ontdek je op Hebban is niet voor niets ons credo. Hier op Hebban helpen we elkaar aan mooie leestips. Sinds begin april ontvangen onze experts en genrespecialisten, aangevuld met een groep enthousiaste boekhandelaren, dagelijks tientallen aanvragen voor een leestip op maat in onze Boekentipper. Wekelijks delen we een leuke Boekentippertip met al onze lezers.

De favorieten van Mobibel:

De tip van boekentipper Lotte:

Hallo!

Als ik naar jouw boekenplankje kijk, zie ik dat dat al aardig gevuld is. Ik zie zeker gelijkenissen tussen jouw plankje en dat van mij. Ik hoop dan ook dat je net als mij zal gaan houden van de boeken die ik je nu aanraadt.

De eerste tip die ik je geef is Academicus Vampyrus van Richelle Mead. Je raadt het al, dit is een boek over vampieren. Ik geef dit boek als tip omdat je van Twilight houdt. Bovendien speelt een stoere heldin de hoofdrol. Zij is half mens-half vampier en op school krijgt ze niet alleen wiskunde en chemie, ze leert ook hoe ze moet vechten. En gelukkig voor haar (en voor jou) heeft ze een heel knappe trainer. Voor dat romantische kantje waar je zo van houdt, wordt dus ook gezorgd.

Tip nummer 2 is helaas nog niet vertaald. Half-Blood van Jennifer L. Armentrout was voor mij een impulsieve aankoop. Maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad dat het boek in mijn kast terecht is gekomen. Aangezien ik De Godinnentest op je boekenplankje heb zien staan, vermoed ik dat je wel fan bent van een beetje Griekse mythologie. Het boek is ook nog eens van een schrijfster die in je top 3 staat, dus ik zou zeggen: lees hem gewoon in het Engels. Dat is ook nog eens leerrijk.

De derde tip die ik je wil geven is ook een boek van Jennifer L. Armentrout. Deze keer is het wel vertaald. Ik weet niet hoe je over de hemel en de hel denkt, maar de knappe jongens uit Witheet zouden je mening over demonen en gevallen engelen wel eens in een bepaalde richting kunnen sturen.

Tip nummer 4 is het boek waardoor ik van Maggie Stiefvater ben gaan houden. Haar boek Dodenrit slaagt er in grappig, romantisch en een beetje duister tegelijk te zijn. Was je of ben je een paardenmeisje, dan is dit boek zeker iets voor jou. Maar wees gewaarschuwd, de paarden in dit boek bijten wel degelijk...

De vijfde tip is Een wereld zonder hemel van Veronica Rossi. De naam van de schrijfster doet me altijd een beetje denken aan Veronica Roth, de schrijfster van de Divergent-serie. De boeken hebben ook wel wat gelijkenissen. Beide zijn dystopiën en in beiden vecht het hoofdpersonage om haar leven. De manier waarop echter, verschilt. In Een wereld zonder hemel is de wereld verdeeld in 2 groepen mensen. Enerzijds zijn er degenen die alles digitaal doen en anderzijds degenen die niks met technologie te maken willen hebben. Aria behoort tot de eerste groep. Maar wanneer ze kennis heeft die de zoon van een machtig persoon zou kunnen schaden, wordt ze zonder pardon in de gure wereld zonder technologie gedropt. Gelukkig wordt ze gered. De vraag is alleen, hoe lang is ze veilig?

De laatste tip die ik je wil meegeven is Legend van Marie Lu. Dit boek is eveneens een dystopie. In een wereld waar het verschil tussen arm en rijk enorm is, zouden de elitaire June en de rebel Day lijnrecht tegenover elkaar moeten staan. Maar wanneer hun paden kruisen, loopt die ontmoeting anders dan verwacht...

Veel leesplezier en laat vooral weten wat je van de tip vond! 

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip van de week: 'vampieren en demonen in de hemel en hel'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken