Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Veel actie en shocking reveals'

Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Anne: 'Ik hou van fantasy zoals te zien is op mijn lijst, bij voorkeur een beetje romantiek erin en vrouwelijke, sterke protagonisten. Ik hou niet van boeken die erg langzaam gaan, ik heb liever boeken met veel actie en shocking reveals.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Maartje

Hebban specialisten


'Fantasyboeken met sterke, vrouwelijke personages en romantiek zijn ook mijn favorieten. Ik denk dus dat ik je wel een aantal tips kan geven.

Een serie met een beetje romantiek, maar vooral veel actie, plottwists en geweldige personages is de "Mistborn"-trilogie van Brandon SandersonHet laatste rijkDe bron der verheffing en De held van weleerHet zijn wel dikke boeken, maar echt de moeite waard. 

Meer dystopisch dan fantasy, maar wel vol actie, liefde en met een sterke vrouwelijke rol is de "Legend"-serie van Marie LuLegend, Wonderkind, Finale en sinds kort een vierde deel (nog niet vertaald) Rebel.

En als je toch een iets langzamere fantasyserie aandurft, wil ik je aanraden om Dochter van het woud te proberen. Dit is het begin van een historische fantasyserie van de schrijfster Juliet Marillier. "De vesting van Zeven Wateren is een afgelegen, vreemde en stille plaats die bedreigd wordt door vernielzuchtige Britten en Vikingen op oorlogspad. Binnen de muren van de vesting is Vrouwe Oonagh doorgedrongen, een tovenares die heer Colum in haar bekoringen heeft verstrikt en die de familie wil vernietigen. Sorcha, dochter van Colum is de enige die de betovering kan verbreken. Als zij faalt, zullen haar broers sterven..."

O ja, misschien zijn de boeken van Cassandra Clare ook wel iets voor jou. Deze beginnen met de "Kronieken van de onderwereld"-serie. Zelf ben ik ooit begonnen met het lezen van de serie "Helse creaties" en dat gaat ook prima. Deze serie is iets volwassener dan "De kronieken van de onderwereld".'

 

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Veel actie en shocking reveals'

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken