Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Voor LEWA ben ik benieuwd naar jullie tip voor mij'

door Hebban Crew 6 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Twig: 'Voor het LEWA in april ben ik benieuwd naar jullie tip voor mij. Normaal lees ik graag boeken die goed tot de psyche van de mens doordringen en verhalen over mensen die de stap nemen naar een back to basic leven.
Geef me alsjeblieft NIET als tip De zeven zussen of verhalen waarbij er iets verdrietigs met kinderen gebeurt.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

Over LEWA: Lees eens wat anders (in april)

April is al jaren de maand waarin we onszelf uitdagen tot het lezen van een boek dat we normaal niet zouden oppakken. Een ander genre, een andere auteur, een andere sfeer. Doe je mee aan de Hebban Reading Challenge? Dan kun je daar na deze maand vast een categorie afvinken die je wellicht liever nog even oversloeg. Meedoen met de Hebban Reading Challenge kan natuurlijk nog altijd.

De 3 favorieten

 


De Boekentipper-tip van Harriet

'Hallo Twig, leuk dat je deze maand april mee wil doen met de LEWA-maand. 

Ik heb even in jouw lijstje al gelezen boeken gekeken en zag dit boek er nog niet tussen staan. Ook niet een boek dat je kunt vergelijken met dit boek.

Als eerste boek wil ik je Circe van Madeline Miller tippen. Circe is een nimf en godin/heks, dochter van de zonnegod Helios en Perse. Circe is een van de weinige sterke vrouwen in de mythologie, een vrouw die zich niet zomaar de wil van de mannelijke goden laat opleggen. Madeline Miller heeft het grote talent dat ze verhalen uit de Griekse mythologie op een zeer boeiende manier kan hervertellen. Kennis van de mythologie is absoluut niet nodig, dit boek is eerder een mooie kennismaking met deze verhalen. De schrijfstijl van Miller is fantastisch. Ze weet je aandacht van het begin tot het einde vast te houden en nergens worden de zinnen te lang of ingewikkeld. 

Als tweede tip noem ik het boek De cirkel van Dave Eggers. Hoofdpersoon Mae Holland wordt tot haar grote vreugde aangenomen bij het grootste internet van de wereld De Cirkel. Al snel komt ze er achter dat alles wat de gebruikers van De Cirkel doen openbaar moet zijn. Van social media tot aan je bankgegevens. Ongemerkt gaat Mae daar in mee en raakt zo steeds meer het contact met de buitenwereld kwijt. Het boeiende van dit boek is dat wat Eggers beschrijft helemaal niet zo ondenkbaar is, wat het boek ook wel beklemmend maakt.'

Meer tips

 
 
 
 


Wat zegt Twig?

'Dat is snel, bedankt! Grappig dat je dit boek getipt hebt, het is idd. anders dan wat ik normaal lees. Aan de andere kant heb ik kunstgeschiedenis gestudeerd en zullen de goden mij ongetwijfeld bekend voorkomen. Even afwachten of dit een voordeel blijkt te zijn of niet. Je tweede tip spreekt me ook aan. Ik ben benieuwd!'

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Voor LEWA ben ik benieuwd naar jullie tip voor mij'