Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | 'Waarbij je het idee hebt dat je de personen echt kent'

door Hebban Crew 1 reactie
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Christa: 'Ik lees graag (historische) romans die je meevoeren naar mooie plekken en waarbij je het idee hebt dat je de personen in het boek echt kent (alsof het familie is), en het zonde is als het boek uit is.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Marieke

Hebban specialisten


'De drie schrijfsters die je noemt zijn ook alle drie favorieten van mij. Ik heb dan ook een paar mooie tips voor je waar je zeker van zal genieten.

Mijn eerste tip is van de schrijfster Corina BomannZij schrijft prachtige verhalen, vaak met twee tijdlijnen. Zo is er Het vlindereilandDe jasmijnzussen of De rozentuinDeze drie zijn al zeer de moeite waard. Het is best vreemd dat ze voor haar nieuwste boeken, een trilogie, afstapte van haar gebruikelijk wisseling tussen heden en verleden en het verhaal in het verleden laat afspelen. De trilogie heet 'De vrouwen van de Leeuwenhof', en gaat over drie generaties vrouwen die in Zweden aan het begin van de 20ste eeuw de verantwoordelijkheid krijgen over een landhuis met een paardenfokkerij. In een tijd dat het voor vrouwen niet gewoon was om leiding te geven. Het is geschiedenis gecombineerd met drama en liefde en de boeken zijn dik, maar ik las het eerste deel en kon het niet meer wegleggen. Daarom tip ik ook Agneta's erfenis. Deel twee en deel drie komen later dit jaar en volgend jaar uit.

Mijn tweede tip voor jou is een boek van Sarah Jio. Zij schrijft ook romans met twee tijdlijnen, een in het heden en een in het verleden. Vaak ontstaat er in het verleden een geheim, wat een personage in het heden ontdekt en gaat uitzoeken. De beide verhalen wisselen elkaar af en komen op het einde heel mooi samen. In Bloesem in de sneeuw (ook uitgebracht onder Bloesem in de nacht) verdwijnt er in het verleden tijdens een sneeuwstorm een kind. In het heden komt er opnieuw een sneeuwstorm en ontdekt een journaliste het verhaal van het vermiste kind en gaat op onderzoek uit. Het is zo mooi, vol romantiek en spanning.

Tot slot De wintertuin van Kristin Hannah. Ik las het lang geleden, maar het heeft een grote indruk op me achtergelaten. Het verhaal van een moeder en haar dochters. Zij heeft haar dochters nooit de liefde kunnen geven die haar dochters zo graag wilden. Maar als de vader overlijdt, verteld de moeder haar verhaal. Een verhaal over het opgroeien in Rusland tijdens het beleg van Leningrad. Een meeslepend verhaal, prachtig verteld. Genoten tot het einde. Ook de andere boeken van deze schrijfster zijn geweldig.'

 

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | 'Waarbij je het idee hebt dat je de personen echt kent'

 

Gerelateerd