Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip | ‘Wanneer ga je nou eens vrolijke boeken lezen?’

door Hebban Crew 4 reacties
Ben jij al bekend met de Hebban Boekentipper? Geef ons drie favoriete titels en de Hebban achterban voorziet je van een leuk lijstje nieuw leesvoer. Je kunt zelf kiezen wie je wilt laten antwoorden: specialisten uit het Hebban Team, boekverkopers, of lezers. In deze rubriek delen we de leukste van onze Boekentipper-tips. Je volgende favoriete boek ontdek je immers op Hebban!

De hulpvraag

Janets: 'Ik lees divers en in het Engels en Nederlands (en soms Frans en Spaans). Ik houd niet zo van thrillers, al pak ik wel eens een Nicci French of een Saskia Noort mee. Tegen de verwachting in vind ik de 'De zeven zussen'-serie heel leuk. Verder krijg ik hier thuis wel eens de vraag wanneer ik nou eens vrolijke boeken ga lezen, de boeken die ik echt mooi vind hebben vaak toch wel een triest of melancholisch randje. Ik heb ook inderdaad het idee dat vrolijke boeken niets voor mij zijn. Ik houd wel weer van een goed, happy einde overigens. Tot mijn favoriete schrijvers behoren John Irving, Esther Gerritsen en Alex Boogers.'

Naar de tipVraag zelf ook een Boekentipper aan

De 3 favorieten

De Boekentipper-tip van Jeanet

Boekverkopers


'Wat leuk dat je een boekentip wilt uitproberen en voor mij een leuke uitdaging om leuke boeken voor jou uit te kiezen.

Mijn eerste tip is De theeroos van Jennifer Donnelly. Een prachtig historisch verhaal met romantiek en spanning. Naar aanleiding van De zeven zussen denk ik dat je dit boek ook erg mooi vindt. Het is een trilogie, het tweede deel is De winterroos en het derde deel De wilde roos.

Omdat ze bij jou thuis wel eens zeggen "lees nu eens een vrolijk boek", raad ik je als tweede boek Marcel Vaarmeijer aan met het boek Voor wie ik heb liefgehad. Het verhaal wordt vanuit Louise verteld, een 90-jarige vrouw die in een verpleegtehuis woont. Ze is doof en dement, tenminste dat denkt men, maar Louise is een slimme vrouw. Als er een pakket wordt bezorgd met haar oude dagboeken, duikt ze in haar verleden. Een prachtig verhaal met humor en tragedie. Het speelt zich zowel in het heden als het verleden af. Het verhaal is deels gebaseerd op het leven van de moeder van de auteur.

Ik hoop dat je je kunt vinden in deze tips en wens je veel leesplezier.

Jeanet
Boekverkoper en Hebban teamlid'

Alle tips

Hoe werkt de Hebban Boekentipper?

Je volgende favoriete boek ontdek je vast en zeker met een Hebban Boekentippertip. Recensenten, genrespecialisten, boekverkopers en de fanatiekste lezers zitten klaar om je van persoonlijke leestips te voorzien. 

  1. Je zoekt drie boeken op waar je het meest van hebt genoten.
  2. Vertel iets over jezelf en/of het soort boeken dat je graag leest of waar je juist niet van houdt.
  3. Kies een hulplijn. 
  4. Druk op verzenden.
  5. De gekozen hulplijn gaat voor je aan de slag. We streven naar een persoonlijke leestip binnen 24 uur (bij grote druk kan het enkele dagen duren).
  6. Je ontvangt een e-mail zodra er een leestip voor je klaarstaat. 
  7. Laat je tipgever weten wat je van de ontvangen leestip vindt door onder je tip te reageren.

 

Naar de boekentipperOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip | ‘Wanneer ga je nou eens vrolijke boeken lezen?’

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken