Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip van de week: 'Een explosief verhaal'

door Hebban Crew 5 reacties
Je volgende favoriete boek ontdek je op Hebban is niet voor niets ons credo. Hier op Hebban helpen we elkaar aan mooie leestips. Sinds begin april ontvangen onze experts en genrespecialisten, aangevuld met een groep enthousiaste boekhandelaren, dagelijks tientallen aanvragen voor een leestip op maat in onze Boekentipper. Wekelijks delen we een leuke Boekentippertip met al onze lezers. Vandaag de tip van Hebbanrecensent Guy voor Goebbi.

De favorieten van Goebbi:

De tip van boekentipper Guy:

Beste Goebbi,

De Hebban Boekentipper gaat je een spannend boek tippen. Ik wil je graag als tip een topthriller aanbevelen: Leven of dood van Michael Robotham. Ik zag op je boekenplank dat je zijn thriller De afrekening hebt gelezen, wel, mijn tip zal je nog beter vinden wellicht.

Drie hoofdpersonages die zorgen voor een explosief verhaal. Verder vertel ik niets over de inhoud van het boek. Stap er blanco in, dit is mijn extra tip.

Leven of dood is een kanjer: heel duidelijke en krachtige personages, meer dan zo maar een beetje spannend, voorzien van intelligent uitgewerkte plotwendingen. Een echte Robotham ook, want Leven of dood is geschreven in een prachtige taal en stijl. Dan heb ik het nog niet eens over de sublieme ontknoping. Dit boek is één van de meest indrukwekkende thrillers die ik heb gelezen de voorbije jaren. Lezen maar, op leven of dood (in de figuurlijke betekenis dan wel!). 

Zal ik je nog een tip geven? Ja, doe ik: Topman van de Zweedse auteur Jens Lapidus.

Na Viproom en Stockholm Delete is Topman het derde deel uit een thrillerreeks met het extraordinaire duo Teddy en Emelie in een glansrol. Hij is een gewezen misdadiger, zij een jonge en ambitieuze advocate. Je denkt dan wel: ja maar, dit is wel het derde deel…, toch kun je Topman denk je  perfect lezen als een losstaand deel. In dit boek gaat het werkelijk over pure misdaad, waarbij ruwe criminelen voor niets of niemand terugdeinzen. 

Een knap geschreven verhaal, een sterke plot met verschillende verhaallijnen. Een thriller vol onderhuidse en echte spanning...  Jonge meisjes worden in Stockholm uitgebuit door een ondergronds netwerk van vakkundige criminelen. Kom je maar enigszins te dicht in hun buurt, dan hangt je leven aan een zijden draadje. Dit is precies de reden waarom Teddy en Emelie aan de bak moeten! 
Wie weet, misschien ga je alsnog de vorige delen lezen? 

Veel leesplezier gewenst!

Guy

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip van de week: 'Een explosief verhaal'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken