Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip van de week: 'Het heeft draken'

door Hebban Crew 7 reacties
Je volgende favoriete boek ontdek je op Hebban is niet voor niets ons credo. Hier op Hebban helpen we elkaar aan mooie leestips. Sinds begin april ontvangen onze experts en genrespecialisten, aangevuld met een groep enthousiaste boekhandelaren, dagelijks tientallen aanvragen voor een leestip op maat in onze Boekentipper. Wekelijks delen we een leuke Boekentippertip met al onze lezers. Vandaag de tip van boekentipper Anouk voor Merel.

De favorieten van Merel:

De tip van boekentipper Anouk:

Dag Merel,

Wat lees je lekker veel! Ik zie dat het al bijna geen zin heeft je fantasy in het Nederlands aan te raden, want bijna alles staat al op je verlanglijst. Waaronder mijn eigen favorieten Patrick Rothfuss en Brandon Sanderson. Ik zag Anthony Ryan er nog niet tussen staan (ik hoop dat ik hem niet heb gemist), en dat is ook echt een aanrader! Lekker dikke pillen, volwassen fantasy, én het heeft draken. 

Ook een echte aanrader in fantasy is Samantha Shannon. Haar boeken zijn een soort mix van urban fantasy en een klein beetje SF, en het gaat een hele lange serie van (ik geloof) twaalf delen worden. Daar kun je echt eeuwen mee vooruit! The Bone Season is het eerste deel, en ik heb daar enorm van genoten.

En ik heb zelf net The City of Brass gelezen van S.A. Chakraborty, en ook die kan ik je warm aanbevelen. Het gaat nooit helemaal zoals ik denk dat het verhaal zal gaan, en ik heb geen flauw idee hoe het uiteindelijk zal aflopen. Het zit vol intriges, djinn en oude vloeken. Geen draken tot dusver, maar wel waterwezens, enorme mens-vogels en andere heerlijke fantasiewezens. Ik vond het echt super om te lezen!

Als je een uitstapje wilt maken naar een hele goede serie, maar dan voor wat jongere lezers, ga dan absoluut voor Lockwood en Co van Jonathan Stroud. Ik had dit boek als leesexemplaar bijna een jaar in de kast liggen, besloot het op te pakken en ik kon niet meer stoppen. Ik heb direct de ebooks van andere delen gedownload om ze maar zo snel mogelijk te krijgen, de uitgeverij gesmeekt me deel 4 bij uitzondering ook als leesexemplaar op te sturen, en met smart een maand zitten wachten tot deel 5 in het Engels verscheen. In dit alternatieve Londen zijn 50 jaar geleden geesten begonnen op te staan, en alleen kinderen kunnen ze zien. Dus, ook alleen kinderen / jongeren kunnen ze verslaan. Lockwood & Co is zo'n bedrijf dat geesten voor je verjaagt, en natuurlijk zitten er allemaal enorme samenzweringen achter die het team moet oplossen. 

En als je een uitstapje wilt maken naar SF, raad ik je Illuminae van harte aan, van Amie Kaufman en Jay Kristoff. Het is opgebouwd uit chatgesprekken, dossierpagina's, geanalyseerde videobeelden en meer. Denk nu niet bij jezelf, "dat leest voor geen meter" - ik dacht exact hetzelfde. Ik heb een hekel aan dat soort formats. Maar iedereen was zo enthousiast over Illuminae, ik waagde me er toch aan. Het greep me direct, en drie boeken later vind ik het zó erg dat het afgelopen is! Het is een van de meest waanzinnige series die ik heb gelezen. Vol humor, avontuur, tenenkrommende spanning en soms echt heeeele freaky shit. Het is fantastisch.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips, en dat je er een aantal leuke boeken uit weet te vissen! Ik wens je heel veel leesplezier,

Groeten,
Anouk

Boekverkoper bij Bek, Boeken & Bijzonders

Anouk schrijft ook de artikelreeks Anouks Schatkist vol Vergeten Boeken.

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip van de week: 'Het heeft draken'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken