Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boekenweek 2018 | programma donderdag 15 maart

Tijdens de Boekenweek 2018 vinden er weer tal van activiteiten plaats in boekhandels, bibliotheken en op andere culturele podia, maar ook vanuit de luie stoel is er veel te beleven. Hebban zette een dagoverzicht voor je klaar met alle optredens die live of via tv, radio en online te volgen zijn. Dit is het programma van donderdag 15 maart.

Meer Boekenweek 2018


Programma 

Lezing De Johannes-Passion bij Paagman, Den Haag
19.00 - 21.00 uur

Donderdag 15 maart 2018 zijn Floris Don en Mischa Spel om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41. Zij zullen een lezing geven over hun boek De Johannes-Passion. Toegang is gratis, graag aanmelden.

Interview Koos van Zomeren bij Paagman, Den Haag
19.00 - 21.00 uur

Donderdag 15 maart 2018 is Koos van Zomeren om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Hij wordt geïnterviewd door Volkskrantcolomnist en vogelaar Jean-Pierre Geelen, naar aanleiding van zijn boek Alle vogels. Toegang is gratis, graag aanmelden.

Boekenballade 2018 bij Metropool, Hengelo (Overijssel)
Vanaf 19.00 uur

Een avond waar muziek en literatuur elkaar een ferme en liefdevolle handdruk geven. Leo Vroman schreef in de gedichtencyclus Wieltjes en wieltjes: 'en toch is alles wat we doen natuur', deze dichtregel is het motto bij het thema Natuur. Midas Dekkers is een van de vele biologen in de Nederlandse letteren, van hem is de onvergetelijke quote: “Echte fauna en flora kennen de mensen vooral van de slager en de groenteboer”. En er is een fascinerende literaire dierentuin. Schrijvers kruipen graag in de huid van dieren, Anton Koolhaas en Toon Tellegen doen dit meesterlijk, maar ook: Dagboek van een Poes (Remco Campert), De Ruiter (Jan van Mersbergen) en De verwarde cavia (Paulien Cornelisse). Tickets en meer informatie via deze website.

Interview met Simons & Van der Zijl bij Boekhandel Broekhuis, Enschede
19.30 - 20.30 uur

Annejet van der Zijl is één van de bekendste en meest gelezen non-fictie schrijvers van Nederland. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust, en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinsesJo Simons is neerlandicus, ervaren journalist en bladenmaker. Als partner van Annejet van der Zijl heeft hij achter de schermen een groot aandeel in de totstandkoming van haar non-fictie titels, met name als het gaat om de research. De val van Annika S. is hun eerste gezamenlijke fictieproject en het eerste deel van een vijfluik van spannende romans. Aanmelden via enschede@boekhandelbroekhuis.nl

Athenaeum vs. Revisor: 'Daar komen de Belgen' bij Athenaeum Boekhandel, Amsterdam
19.30 - 21.00 uur

Donderdag 15 maart komen Lenny Peeters, Patricia Jozef en Sien Volders naar Athenaeum Boekhandel. Thomas Heerma van Voss interviewt de drie Belgische debutanten over hun boeken met eenwoordtitel: Dochter, Glorie en Noord. Toegang is gratis, graag aanmelden.Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekenweek 2018 | programma donderdag 15 maart

 

Gerelateerd

Over

Koos van Zomeren

Koos van Zomeren

Peter Jacob (Koos) van Zomeren (Velp, 1946) is een Nederlandse schrijver, c...

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl (1962) studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tie...

Jo Simons

Jo Simons

Jo Simons is neerlandicus en een ervaren journalist en bladenmaker. Als partner...

Lenny Peeters

Lenny Peeters

Lenny Peeters (1975) geeft Nederlands aan anderstalige volwassenen in Antwerpen....

Patricia Jozef

Patricia Jozef

Patricia Jozef (België, 1975) studeerde af als schilder in Gent en als filosoof...

Sien Volders

Sien Volders

Sien Volders (1983) debuteerde in 2017 met de roman ‘Noord’ (Hollands Diep)....

Gesponsorde boeken