Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boekenweek 2018 | programma zaterdag 17 maart

Tijdens de Boekenweek 2018 vinden er weer tal van activiteiten plaats in boekhandels, bibliotheken en op andere culturele podia, maar ook vanuit de luie stoel is er veel te beleven. Hebban zette een dagoverzicht voor je klaar met alle optredens die live of via tv, radio en online te volgen zijn. Dit is het programma van zaterdag 17 maart.

Meer Boekenweek 2018


Programma 

Lezing Tom Lanoye bij Paagman, Den Haag
12.00 - 14.00 uur

Zaterdag 17 maart 2018 is Tom Lanoye om 12:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41 voor een lezing. Toegang is gratis, graag aanmelden.

Lezing Jan Terlouw bij Paagman, Den Haag
13.00 - 15.00 uur

Zaterdag 17 maart 2018 is Jan Terlouw om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Hij zal een lezing geven naar aanleiding van het door hem geschreven Boekenweekessay van 2018 Natuurlijk. Toegang is gratis, graag aanmelden.

Interview met Jolande Withuis bij boekhandel Scheltema, Amsterdam
15.00 - 16.00 uur

Tijdens een van de grote hoogtepunten van het literaire jaar gaat Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, in gesprek met Jolande Withuis. Het onlangs verschenen Raadselvader heeft al het nodige stof doen opwaaien. In dit boek neemt Jolande Withuis de relatie met haar vader onder de loep en vertelt ze over haar jeugd als kind een communistisch gezin en het effect dat dit op haar latere leven gehad heeft. Op zaterdag 17 maart om 15:00 uur gaat Jolande Withuis hierover in gesprek met Ronald Ockhuysen.

Debutantenbal met Maite Karssenberg, Persis Bekkering en Laura van der Haar op het Roeterseiland, Amsterdam
15.00 - 17.00 uur

Tijdens de Boekenweek zetten we, net als voorgaande jaren, een aantal debutanten in het zonnetje. Dit jaar zijn dat Maite Karssenberg, Persis Bekkering en Laura van der Haar. Op het podium lichten ze hun boek toe en spreken ze over debuteren anno 2018. Een frisse literaire middag onder de bezielende leiding van de veelgeprezen debutant van het vorige boekenjaar: Marijn SikkenToegang is gratis. Aanmelden is verplicht via roeterseiland@athenaeum.nl.

Boekenfeest met Toon Tellegen bij Rozet, Arnhem
20.00 - 23.00 uur

Op zaterdagavond 17 maart komt het Boekenweekthema natuur in een verrassende voorstelling samen met muziek, literatuur en filosofie. Met bijzondere gast: Toon Tellegen, schrijver van dierenverhalen.

Tijdens deze feestelijke afsluiting van de Boekenweek neemt Toon Tellegen je samen met het Wisselend Toonkwintet mee in een muziektheatervoorstelling. En uiteraard ontbreken de dierenverhalen niet! Verhalen uit ‘Het geluk van de sprinkhaan’ en ‘Wij weten wie wij zijn’ passeren de revue. Ticket zijn hier verkrijgbaar.

Koot en Bie: een uur natuurgenot
20.25 uur op NPO 2

Voor het elfde achtereenvolgende jaar grasduinden Van Kooten en De Bie in hun beeldarchief, dit keer op zoek naar sketches over De Natuur; het thema van de Boekenweek 2018. Beschaamd stelden zij vast dat types als de zussen Jet en Koosje, Jacobse en Van Es, moeder en zoon Carla en Frank, Berendien uut Wisp en nog zo'n twintig anderen onze Natuur kortzichtig en respectloos behandelden. Maar de bontste stommiteiten bedreven zij zelf: Van Kooten en De Bie snapten geen bal van De Natuur!Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekenweek 2018 | programma zaterdag 17 maart

 

Gerelateerd

Over

Tom Lanoye

Tom Lanoye

Tom Lanoye is romancier, dichter, scenarioschrijver en theaterauteur. Hij is een...

Jan Terlouw

Jan Terlouw

Jan Terlouw (1931) is vooral bekend als politicus en bestuurder, voormalig parti...

Jolande Withuis

Jolande Withuis

Jolande Withuis (1949) was tot 2014 als onderzoekster verbonden aan het NIOD. Ze...

Persis Bekkering

Persis Bekkering

Persis Bekkering (1987) is literatuurcriticus voor NRC Handelsblad en schrijft...

Laura van der Haar

Laura van der Haar

Laura van der Haar (1982) won het Nederlands kampioenschap Poetry Slam en debute...

Gesponsorde boeken