Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boekenweek 2018 | programma zondag 11 maart

Tijdens de Boekenweek 2018 vinden er weer tal van activiteiten plaats in boekhandels, bibliotheken en op andere culturele podia, maar ook vanuit de luie stoel is er veel te beleven. Hebban zette een dagoverzicht voor je klaar met alle optredens die live of via tv, radio en online te volgen zijn. Dit is het programma van zondag 11 maart.

Meer Boekenweek 2018


Programma 

VPRO OVT
10.00 uur - 12.00 uur op NPO Radio 1

In OVT aandacht voor Jean-Jacques Rousseau, de eerste natuurliefhebber. Terug naar de natuur was het ideaal van Rousseau, die de mens uit zijn verdorven maatschappij wilde bevrijden en terugleiden naar het authentieke leven. OVT keert samen met cultuurfilosoof Maarten Doorman terug naar de eerste grote natuurdenker en onderzoekt wat de waarde van zijn kijk op de natuur nog is in een tijd waarin de planeet opwarmt en tegelijkertijd de liefde tussen natuur en mens bekoelt.

VPRO Boeken
11.20 - 12.00 uur op NPO 1

Presentator Jeroen van Kan ontvangt Geert Buelens over De jaren zestig. In dit cultuurhistorische boek laat hij zien hoe artistieke en culturele ontwikkelingen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië bijdroegen aan een omwenteling van waarden. Verder is te gast dichter Erik Lindner die komt praten over zijn nieuwe bundel Zog. Eerder werk van Lindner werd vertaald in het Frans, Duits en Italiaans.

Interview P.F. Thomése bij Paagman, Den Haag
13.00 - 15.00 uur

Zondag 11 maart 2018 is P.F. Thomése om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41. Hij zal door Rob Waumans worden geïnterviewd naar aanleiding van zijn laatste boek Ik, J. Kessels. Aansluitend zal hij signeren. Toegang is gratis, graag aanmelden.

Interview Jolande Withuis bij Paagman, Den Haag
13.00 - 15.00 uur

Zondag 11 maart is Jolande Withuis om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Zij zal door Volkskrant columnist Jean-Pierre Geelen geïnterviewd worden naar aanleiding van haar nieuwe boek Raadselvader. Aansluitend zal zij signeren. Toegang is gratis, graag aanmelden.

Kids workshop: Teken je eigen vogel op nestje bij boekhandel Scheltema, Amsterdam
13.30 - 14.30 uur

Op zondag 11 maart verschijnt het prachtige prentenboek 'Pulletje' van Marco Kunst en Henriette Boerendans! Om dat te vieren geeft Henriette een tekenworkshop, waarbij je leert hoe je een geweldig mooie vogel tekent! Ben je er bij? Meld je aan via roos@scheltema.nl

Jan Siebelink 80 jaar bij Boekhandel Broekhuis, Almelo
14.00 - 15.30 uur

Op 13 februari vierde Jan Siebelink zijn 80ste verjaardag. Op zondag 11 maart komt hij bij HilariusBroekhuis in Almelo vertellen over zijn veelzijdige oeuvre. Aanmelden via almelo@boekhandelbroekhuis.nl

Signeersessie en lezing Griet op de Beeck bij Isala Theater, Capelle aan den IJssel
14.00 - 16.00 uur

Griet op de Beeck 
signeert haar boeken en het boekenweekgeschenk Gezien de feiten. Kaarten voor de lezing zijn te koop via de volgende website.

VPRO Boeken in de Boekenweek 2018
19.15 - 20.00 uur op NPO 2

In een feestelijke extra uitzending met publiek ontvangen Jeroen van Kan en Carolina Lo Galbo in het Mediacafé in de Westergasfabriek diverse gasten rondom het thema natuur. Boekenweekauteur Griet Op de Beeck vertelt over haar Boekenweekgeschenk Gezien de feiten

Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay Natuurlijk. Ook hij is te gast. Gerbrand Bakker, die behalve schrijver ook gediplomeerd hovenier is, komt praten over zijn nieuwe boek Rotgrond bestaat niet. Hij zit aan tafel met bestsellerschrijfster Gerda van Wageningen die meer dan honderd streekromans schreef. Haar boeken spelen zich vaak af in de Hoeksche Waard waar ze zelf woont. Verder schuift aan Marieke Lucas Rijneveld van wie onlangs de autobiografische roman De avond is ongemak verscheen. Als boerendochter groeide zij op middenin de natuur. Jan Wolkers is haar grote voorbeeld. Dik van der Meulen schreef in 2009 al over Nederlanders en hun natuur in Het bedwongen bos. Vorig jaar won hij de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek met De kinderen van de nacht, over de relatie tussen mensen en wolven. Tot slot zal Alexander Reeuwijk, reisboekenschrijver en kenner van natuurhistorische boeken, een aantal recent verschenen natuurboeken bespreken.

De herhaling van VPRO Boeken in de Boekenweek wordt maandag 12 maart om 23.20 uur uitgezonden op NPO 2.

VPRO Radiodoc
21.00 en 22.00 uur op NPO Radio 1

Tom Rooduijn ontmoet emeritus hoogleraar moderne kunst én beeldend kunstenaar Carel Blotkamp naar aanleiding van diens net verschenen boek Blikseminslag. De titel verwijst naar de verpletterende indruk die kunst onverhoeds kan maken op de beschouwer. Het gesprek vindt plaats in de duinen van Noordwijkerhout, waar een icoon van De Stijl staat in de vorm van gebouw 'De Vonk'.Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekenweek 2018 | programma zondag 11 maart

 

Gerelateerd

Over

P.F. Thomése

P.F. Thomése

Pieter Frans Thomése (1958) is een Nederlands schrijver van romans, verha...

Jolande Withuis

Jolande Withuis

Jolande Withuis (1949) was tot 2014 als onderzoekster verbonden aan het NIOD. Ze...

Jan Siebelink

Jan Siebelink

Jan Siebelink (1938) werkte als leraar Nederlands en Frans en studeerde in ...

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck (1973) is een Vlaamse auteur en columnist. Ze was tien ja...

Gesponsorde boeken