Hebban vandaag

Nieuws /

Boekenweek 2018 | programma zondag 18 maart

Tijdens de Boekenweek 2018 vinden er weer tal van activiteiten plaats in boekhandels, bibliotheken en op andere culturele podia, maar ook vanuit de luie stoel is er veel te beleven. Hebban zette een dagoverzicht voor je klaar met alle optredens die live of via tv, radio en online te volgen zijn. Dit is het programma van zondag 18 maart.

Meer Boekenweek 2018


Programma 

Vogelexcursie Purmerbos
09.00 Boekhandel Het Leesteken

Boekhandel Het Leesteken organiseert op zondag 18 maart in het kader van het thema van de Boekenweek De Grote Vogeldag. ‘s Morgens om 9.30 uur is er een vogelexcursie in het Purmerbos o.l.v. Sander Blom en Caspar Dullaart. Beide werkzaam bij Atlas Contact. Allebei fervente vogelaars en natuurlijk ook boekenman. Daarna is er om 12.00 uur een heerlijke lunch in de winkel. Waarna om 13.00 uur Alexander Reeuwijk in gesprek gaat met Hay van Wijnhoven over zijn boek De merel, Erik van Ommen over Poldervogels, Willem Hendrik Gispen over Mijn ijsvogeldagen en Saskia van Loenen en Jean Pierre Geelen over Spotvogels. Aanmelden kan via info@leesteken.nl. Het kost alles inclusief €29,50.

VPRO Boeken
11.20 - 12.00 uur op NPO 1

Op de laatste zondag van de Boekenweek ontvangt Carolina Lo Galbo Esther Gerritsen. Haar nieuwe roman De trooster speelt zich af in een klooster. Zelf noemt Esther Gerritsen het de eerste Nederlandse Paasroman. Daarnaast is Mensje van Keulen te gast. Van haar verschijnt Neerslag van een huwelijk, het dagboek dat ze tussen 1977 en 1979 bijhield over haar uiteenvallende huwelijk.

Interview Simons & Van der Zijl bij Paagman, Den Haag
13.00 - 15.00 uur

Zondag 18 maart zijn Annejet van der Zijl en Jo Simons om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217). Zij zullen door Arjan Peters geïnterviewd worden naar aanleiding van hun nieuwe, gezamenlijke boek De val van Annika S. Aansluitend zullen zij signeren. Toegang is gratis, graag aanmelden.

Esther Gerritsen in gesprek met Gerbrand Bakker bij boekhandel Scheltema, Amsterdam
15.00 - 16.00 uur 

Het is Boekenweek! Tijdens een van de hoogtepunten van het literaire jaar brengen twee grootheden een bezoek aan Scheltema: Esther Gerritsen en Gerbrand Bakker. Van beide auteurs verschijnt daags voor de Boekenweek nieuw werk: daar waar Esther Gerritsen vorig jaar nog het geschenk voor haar rekening nam, is het nu tijd voor de nieuwe roman De trooster. Gerbrand Bakker wendt zich in Rotgrond bestaat niet opnieuw in wonderschone beschrijvingen tot de natuur en sluit daarmee naadloos aan op het thema van dit jaar. Genoeg stof voor een goed gesprek! Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekenweek 2018 | programma zondag 18 maart

 

Gerelateerd

Over

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film...

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen

Mensje van Keulen debuteerde op vijfentwintigjarige leeftijd met Bleekers zomer ...

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl (1962) studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tie...

Jo Simons

Jo Simons

Jo Simons is neerlandicus en een ervaren journalist en bladenmaker. Als partner...

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film...

Gerbrand Bakker

Gerbrand Bakker

Gerbrand Bakker schreef de jeugdroman Perenbomen bloeien wit en het Junior Etymo...


Gesponsorde boeken