Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Eerste liefde in 100 woorden | Boekenweek dag 3

door Hebban Crew 12 reacties
Afgelopen week riepen we Hebbanners op hun mooiste, spannendste, meest emotionele of meest liefdevolle verhaal te schrijven. De verhalen mochten maximaal 100 woorden bevatten en moesten passen binnen het Boekenweekthema 'Eerste liefde'. Elke dag tijdens de Boekenweek publiceren we één van de tien winnende verhalen.

Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers. Niet alleen tot Ilja Leonard Pfeijffer (Boekenweekgeschenk) en Marieke Lucas Rijneveld (Boekenweekessay), maar ook tot jou! Hieronder vind je het derde van de tien winnende verhalen. Gefeliciteerd met je boekenbon, Jacodine!

Zijn eerste liefde

De deur van de woonkamer gaat open en gedurende een moment word ik teruggevoerd in de tijd. Alleen is het nu geen klein mannetje in pyjama met een duim in zijn mond en een beer in zijn arm die zijn bed uitkomt, maar een kind in een groot lijf.

Tranen stromen onophoudelijk over zijn wangen.

‘Wat is er?’ vraag ik geschrokken en ik kom overeind van de bank. Ik heb hem in geen jaren zien huilen.

‘H-het i-is uit,’ komt er met horten en stoten uit mijn zestienjarige knul.

Mijn hart breekt.

Net als het zijne… om zijn eerste liefde.

Jacodine

Naar de website van de Boekenweek

Bijpassende boekentips

Welk boek vind jij bij Jacodine's verhaal passen en waarom?Over de auteur

Hebban Crew

2489 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Eerste liefde in 100 woorden | Boekenweek dag 3