Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Eerste liefde in 100 woorden | Boekenweek dag 9

door Hebban Crew 11 reacties
Afgelopen week riepen we Hebbanners op hun mooiste, spannendste, meest emotionele of meest liefdevolle verhaal te schrijven. De verhalen mochten maximaal 100 woorden bevatten en moesten passen binnen het Boekenweekthema 'Eerste liefde'. Elke dag tijdens de Boekenweek publiceren we één van de tien winnende verhalen.

Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers. Niet alleen tot Ilja Leonard Pfeijffer (Boekenweekgeschenk) en Marieke Lucas Rijneveld (Boekenweekessay), maar ook tot jou! Hieronder vind je het negende van de tien winnende verhalen. Gefeliciteerd met je boekenbon, Diane!

Ootmoedig

Ogenschijnlijk leek het slechts een kleine golfslag waarin jij zacht spetterend aanspoelde en traag jouw grote, donkere ogen zonder te knipperen naar me opsloeg, met verstilde verbazing en verwondering in je blik die zich dieper vastzoog in de mijne, totdat we elkaar vonden en herkenden, de laatste spetters vruchtwater in bubbeltjes uit je getuite mondje gleden en je een zacht dierlijk en levenslustig kreetje slaakte, waarop mijn handen zich naar je uitstrekten en mijn leven onvoorwaardelijk ootmoedig werd aan dat van jou.

Diane

Naar de website van de Boekenweek

Bijpassende boekentips

Welk boek vind jij bij Diane's verhaal passen en waarom?Over de auteur

Hebban Crew

2542 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Eerste liefde in 100 woorden | Boekenweek dag 9