Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

25 boekentips voor de Boekenweek van 2022

door Hebban Crew 44 reacties
Het is Boekenweek van zaterdag 9 april tot en met maandag 18 april (Tweede Paasdag) en daar horen boekentips bij! Hieronder vind je 25 boekentips die speciaal voor de Boekenweek zijn samengesteld door boekverkopers. Je ontvangt het Boekenweekgeschenk gratis bij besteding van minimaal € 15 aan Nederlandstalige boeken, dus zet deze boeken op je 'Wil ik lezen'-plank en ga snel naar de boekhandel.

(1406)
Een hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit.
(3883)
Grand Hotel Europa is een wervelende en hilarische roman met een tragische liefdesgeschiedenis als hoofdmoot.
(543)
Een roman over kunst en liefde, scheppen en baren – en een mensenleven in al zijn aangrijpende kwetsbaarheid.
(623)
Een universeel verhaal over de vage grens tussen alleen zijn en eenzaam zijn, en over de keuze om je leven te delen met anderen.
INTERMEZZO
(472)
Er moest nog een belangrijk verhaal verteld worden: het hartverscheurende verhaal van Gemmetje Victoria. Yvonne Keuls ontfermde zich over haar, zorgde voor haar, was er voor Gemmetje tot aan haar dood toe.
(356)
Een geheim dat zich uitstrekt van Middelburg tot Paaseiland. De nieuwe thriller van Jeroen Windmeijer is spannender en mysterieuzer dan ooit.
(139)
Een liefdevol boek van Isa Hoes en Merlijn Kamerling over omgaan met het verlies van een dierbare. Iemand zo dichtbij dat door het wegvallen van die persoon je leven totaal anders wordt.
(30)
Een onvervalst feelgood-boek in sombere corona-tijden, een uniek document met veel humor en interactie en vol nooit eerder vertelde anekdotes van oud-profvoetballer Andy.
(330)
De nieuwe roman van Auke Hulst is een ambitieuze mengvorm van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history, waarin verlies, schuld en ouderschap centraal staan.
INTERMEZZO
(581)
Eindelijk een nieuwe roman van Gerbrand Bakker. Kapperszoon is een fenomenale roman over rouwverwerking en de niet te vermijden kracht van familiebanden.
(202)
Neven is een onthutsende, zwartkomische noodlotsroman. Over de vraag of we elkaar willen, moeten, kunnen redden. Of we ons moeten verzetten tegen het noodlot of dat beter kunnen omhelzen.
(468)
Een historische roman rond de onwaarschijnlijke liefde tussen een Franse generaal en zijn Joséphine.
(590)
Dit boek laat je lachen, ontroert, laat zien hoe het is om met een burgemeester getrouwd te zijn, maar is bovenal een ontwapenend en zeer openhartig boek over hoe een huwelijk werkt, over royaal zijn, over wat liefde eigenlijk is.
(1283)
Een inspirerende familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico's en hun liefdes niet door huidskleur.
(440)
Op ontzettend veel plekken helemaal bovenin de politiek, de serieuze media, het openbaar bestuur en het bedrijfsleven wordt de baas gespeeld door een man zoals Joris Luyendijk, een man met zeven vinkjes ...
INTERMEZZO
(594)
Een zinderende roman over landverhuizers, diepe vriendschap, het noodlot en de tragische gebeurtenissen in het Amerika van de tweede helft van de negentiende eeuw.
(230)
Een verhaal over vrijheid, leven en vriendschap. Een verhaal over absolute, onvoorwaardelijke vriendschap. Geschreven in de bijzondere, barokke stijl waar Splinter Chabot bekend om staat.
(110)
Met humor, inzicht en groot gevoel voor detail beschrijft Nelleke Noordervliet de liefdesperikelen van de veertigers Helen en Leo in deze veelomvattende roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van Rotterdam, New York en de coronapandemie als gamechanger.
(23)
Michael Ignatieff laat ons op levendige wijze zien dat we onze traditie van hoop kunnen laten herleven om angst en onzekerheid het hoofd te bieden in de wisselvallige en precaire eenentwintigste eeuw.
(918)
Een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin; over de wording van kind tot man, en over de liefde. Over machteloosheid in familie-verhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden.
(595)
De geschiedenis van mijn seksualiteit is het messcherpe en onconventionele romandebuut van Tobi Lakmaker, ooit tot muze verklaard en later tot lesbische fundamentalist. Over het genie dat Tobi Lakmaker is, was of had moeten zijn.
(50)
Damn horny is een verzameling van diverse seksverhalen, queer as fuck en ver weg van de eeuwige male gaze. Verwacht dikke konten, strap-ons en packers, geile dominante vrouwen en non-binaire personen die weten wat ze willen, klungelseks, communicatie in bed, spank sessies en nog veel meer.
(30)
Je werk zit erop. Je loopbaan is geëindigd. Gepensioneerd dus. En dan? Youp van ’t Hek geeft samen met tekenares Marije Tolman een vrolijk antwoord op deze moeilijke vraag. Een boek vol tips en wijsheden om het bestaan van de werkloze pensionado zo aangenaam mogelijk te maken.
(1040)
Het negende deel in 'de serie Q' rond rechercheur Carl Mørck, leider van een team binnen de Deense politie dat werkt aan onopgeloste moordzaken. Het is drukker dan ooit op afdeling Q en de tijd dringt, want de moordenaar is nog lang niet klaar.
(72)
In haar eenzame staat lijkt Eliza Peabody haar grip op de werkelijkheid te verliezen. Fictie en realiteit blijken niet zo makkelijk van elkaar te onderscheiden. Met humor en diepmenselijk inzicht schrijft Jane Gardam over verdrongen verledens, liefde en desillusie.Over de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 25 boekentips voor de Boekenweek van 2022

 

Gerelateerd