Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Boekenweek 2022 verplaatst naar april

door Hebban Crew 13 reacties
Ondanks de vrijdag aangekondigde versoepelingen zal de Boekenweek 2022 een maand later plaatsvinden dan gebruikelijk: van zaterdag 9 t/m maandag 18 april. De Boekenweek eindigt dit jaar niet op de traditionele zondag, maar op maandag Tweede Paasdag. Stichting CPNB neemt dit besluit in het licht van de huidige coronamaatregelen, waarbij slechts een beperkt aantal bezoekers per vierkante meter is toegestaan.

Boekhandel en bibliotheek zijn met de feestelijke activiteiten en schrijversoptredens tijdens de Boekenweek dé plek voor literatuurbeleving, maar met de huidige beperkingen zijn evenementen nog niet mogelijk.

‘Net als vorig jaar vinden we dat het jaarlijkse feest in boekhandel en bibliotheek met de huidige maatregelen niet volledig tot zijn recht komt. We hebben nu nog geen zicht op het verloop van de coronabesmettingen maar willen daar wel alvast op voorsorteren. De Boekenweek is van groot belang voor het hele boekenvak, maar met name voor de fysieke boekhandel en de makers die zo afhankelijk zijn van de vele optredens in zo’n week,’ aldus Eveline Aendekerk, directeur van Stichting CPNB.

Lees het officiële persbericht

Ilja Leonard Pfeijer en Marieke Lucas Rijneveld

Lezers krijgen het Boekenweekgeschenk, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer, bij besteding van €15 aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel. Het Boekenweekessay door Marieke Lucas Rijneveld ligt voor €5 in de winkel. Er zal ook een Friese en een Vlaamse editie van het Boekenweekgeschenk verschijnen. Tevens wordt er een gedicht geschreven door een Boekenweekdichter: deze wordt kort voor de Boekenweek bekendgemaakt.

Eerste liefde

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende, die je niet kon vermoeden. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften, onzekerheden en twijfels openbaart zich aan je en om woorden te geven aan die emoties, wenden we ons telkens weer tot de dichters en schrijvers. Zij geven woorden aan de liefde, in al haar schoonheid en complexiteit. Eerste liefdes blijven je hele leven nagalmen en blijven zorgen voor een warm gevoel, een lichte verwarring of regelrechte heimwee.Over de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekenweek 2022 verplaatst naar april

 


Gesponsorde boeken