Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees mee met de Hebban Boekenweek Leesclubs!

Tijdens de Boekenweek van 11 tot en met 19 maart krijg je bij de boekhandel het Boekenweekgeschenk 'De eerlijke vinder' gratis bij aankoop van € 15 euro aan boeken. Ook koop je het essay 'Boto Banja', speciaal geschreven voor de Boekenweek, voor slechts € 5. Om het lezen van deze twee prachtige uitgaven nóg leuker te maken, lees je natuurlijk samen. Dat doe je op Hebban in de speciaal daarvoor ingerichte Boekenweek Leesclubs!

Leesclub De eerlijke vinder

Het geschenk van de Boekenweek 2023

Eind jaren negentig, de Vlaamse Kempen. Jimmy, die thuis een moeilijke tijd doormaakt, leeft helemaal op als de zoon van een gezin Kosovaarse vluchtelingen naast hem in de klas komt zitten. Jimmy is de slimste maar ook eenzaamste van zijn klas. Hij ziet het als zijn missie Tristan Ibrahimi door het schooljaar heen te helpen. Alle tijd die hij niet besteedt aan het verzamelen van flippo’s, brengt hij door bij het Kosovaarse gezin. Wanneer de Ibrahimi’s na een jaar plotseling uitgewezen worden, verzint Tristan een plan dat veel van Jimmy zal vragen.

Leesclub Boto Banja

Het essay van de Boekenweek 2023

Op een ochtend wordt Raoul de Jong wakker met het besef: ik moet varen. Hij vindt een schip dat hem van de Dominicaanse Republiek naar Curaçao kan brengen, een route die vele slaafgemaakten destijds in omgekeerde richting aflegden. De Jong reist in de voetsporen van Anton de Kom en diens tijdgenoten. Zij, veelal nazaten van slaafgemaakten, staken in de eerste helft van de vorige eeuw als vrije mensen zeeën en oceanen over om hun plek in de wereld op te eisen. Langzaamaan ontwaart De Jong de contouren van een geheim genootschap van dansende schrijvers, die weigerden zich te laten beperken door de rol die de wereld voor hen had bedacht. Ondeugende eenlingen die, als je goed kijkt, niet alleen staan maar onderdeel zijn van een groots netwerk van verhalen, rituelen, geschiedenissen en dromen. Wat kunnen wij van hen leren over wat het betekent om een vrij, onbegrensd mens te zijn en over hoe we dat, ondanks de grenzen die de maatschappij soms voor ons opwerpt, kunnen blijven?

Wat is een Hebban Leesclub?

Meedoen met een Hebban Leesclub is een van de leukste manieren om bezig te zijn met een boek. Je leest en vormt je eigen mening, maar tegelijkertijd discussieer je ook met anderen – over jouw interpretatie, maar ook die van je medelezers. Zo haal je steeds meer uit je boek en kun je er een mooie recensie over schrijven. Lees hier alles over de Hebban Leesclubs.

Boekenweek 2023

Boekenweek 2023 vindt plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart. Lezers krijgen het Boekenweekgeschenk bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel. Het Boekenweekessay ligt voor € 5 in de winkel.

MEER BOEKENWEEK »Over de auteur

Hebban Crew

2447 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees mee met de Hebban Boekenweek Leesclubs!

 

Gerelateerd

Over

Lize Spit

Lize Spit

Lize Spit (1988) schrijft scenario's, proza en poëzie. Ze publiceerde in versc...

Raoul de Jong

Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) schreef voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsb...