Hebban vandaag

Lezen /

Boekenweek 2020 | Buitenstaanders

De Boekenweek gaat van start op zaterdag 7 maart met het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' en duurt tot en met zondag 15 maart. Tijdens de Boekenweek vind je hier meer informatie over de thematitel 'Buitenstaanders' van John Schoorl.

Rebellen en dwarsdenkers

'Dit zijn de favoriete rebellen en dwarsdenkers van rebel in optima forma Schoorl zelf.' - Uitgeverij Spectrum 

Over Buitenstaanders

In deze hitlijst van rebelse denkers en onnavolgbare individuen vertelt journalist en schrijver John Schoorl over fantastische en vaak inspirerende, soms hilarische uitvinders, artiesten, lijpo’s en boeven. Van popartfenomeen David Hockney tot beeldend kunstenaar Rob Scholte – maar ook minder bekende fantasten, zoals een treurige zanger uit Venlo en een notoire vastgoedboef.

Zoals het een journalist betaamt duikt Schoorl dieper in de betoverende verhalen achter deze hedendaagse rebellen en dwarsdenkers. Wie zijn ze? Wat kunnen we van ze leren? En bovenal: hoe kunnen ze ons helpen onze blik te verruimen? In zijn eigen prikkelende en uitdagende stijl brengt Schoorl deze verzameling van tegendraadse, grensverleggende en oproerkraaiende denkers op heerlijke wijze samen.

Lees hier een fragment uit Buitenstaanders

Over de auteur

John Schoorl (1961) is verslaggever voor de Volkskrant en dichter, waarbij vooral muziek een speciale plek in zijn hart heeft. Zijn journalistieke werk werd bekroond met De Loep, de Citi Journalistic Excellence Award en De Tegel. Eerder werk van hem is onder andere Hoor de zieltrein waarin hij zich liet inspireren door jazz, Lust for life en was hij met Kees 't Hart samensteller van de bundel Als een zwerfkei, waarin dichters hun visie over Bob Dylan delen. 

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Elke dag worden er meer dan duizend nieuwe lezersbeoordelingen en recensies toegevoegd. Hebban organiseert jaarlijks circa 150 online leesclubs en de populairste reading challenge voor Nederlandstalige lezers.

    

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.

 Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekenweek 2020 | Buitenstaanders

 

Gerelateerd

Over

John Schoorl

John Schoorl

John Schoorl (1961) is verslaggever voor de Volkskrant. Hij schreef drie mu...

Hebban Spots

Leon & Juliette

25 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Leon & Juliette', het Boekenweekgeschenk 2020 van Annejet van der Zijl. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken