Hebban vandaag

Lezen /

Boekenweek 2020 | Het meisje en de tractor

De Boekenweek gaat van start op zaterdag 7 maart met het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' en duurt tot en met zondag 15 maart. Tijdens de Boekenweek vind je hier meer informatie over de thematitel 'Het meisje en de tractor' van Manon Ossevoort.

Rebellen en dwarsdenkers

'Na een ingrijpende gebeurtenis besloot Manon Ossevoort een onwaarschijnlijk avontuur aan te gaan. Op een tractor reed ze naar het einde van wereld: de geografische Zuidpool. Dit is haar verhaal.' - Uitgeverij Pepper Books

Over Het meisje en de tractor

Na een aangrijpende ervaring koestert Manon Ossevoort de diepe wens om iedereen te tonen dat de wereld mooi is en geen droom onmogelijk. Ze besluit een groots avontuur aan te gaan: op een tractor rijdt ze naar het einde van de wereld, naar de geografische zuidpool. De lange tocht wordt indrukwekkend en het avontuur magischer dan ze zelf vooraf had durven bedenken. Het meisje en de tractor is een persoonlijk verhaal vol bijzondere ontmoetingen en ervaringen. Heel langzaam, net zo langzaam als haar oude tractor, vindt Manon de moed om de pijn uit het verleden los te laten en haar pantser af te werpen. Ondanks de schijnbaar onmogelijke uitdaging die ze zichzelf stelt, lukt het haar om de reis en haar droom te volbrengen. Een verhaal over de moed vinden om je dromen te volgen en een ode aan alles wat mooi is op de wereld.

Lees hier een fragment uit Het meisje en de tractor

Over de auteur

Manon Ossevoort studeerde kleinkunst, dans en mime aan de theaterschool in Amsterdam. Ze is actrice, theatermaker en schrijver. Ossevoort reisde tussen 2004 en 2015 in totaal meer dan 38.000 kilometer op haar tractor. Deze jarenlange reis werd gevolgd door duizenden fans en media wereldwijd, waaronder Al Jazeera, BBC en Der Spiegel. Over deze reis schreef ze het boek Het meisje en de tractor, dat in 2019 verscheen.

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Elke dag worden er meer dan duizend nieuwe lezersbeoordelingen en recensies toegevoegd. Hebban organiseert jaarlijks circa 150 online leesclubs en de populairste reading challenge voor Nederlandstalige lezers.
    

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.

 Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekenweek 2020 | Het meisje en de tractor

 

Gerelateerd

Over

Manon Ossevoort

Manon Ossevoort

Manon Ossevoort studeerde kleinkunst, dans en mime aan de theaterschool in Ams...

Hebban Spots

Leon & Juliette

25 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Leon & Juliette', het Boekenweekgeschenk 2020 van Annejet van der Zijl. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken