Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boekenweek schrijfwedstrijd

Hij loopt al een maand, maar we willen je er nogmaals aan helpen herinneren: de Boekenweek schrijfwedstrijd. Schrijf uiterlijk 31 maart een verhaal van maximaal 1000 woorden met als thema waanzin. De drie beste deelnemers worden beloond met een 5-daagse reis naar IJsland, samen met juryvoorzitter Ronald Giphart!

Vorig jaar deden er ruim 1.800 personen mee aan de Boekenweekschrijfwedstrijd. Meer dan genoeg reden om ook dit jaar samen met reisorganisatie Djoser en Nederland Schrijft een ‘waanzinnige’ editie te organiseren van de schrijfwedstrijd.

De Boekenweekschrijfwedstrijd is onlosmakelijk verbonden aan de Boekenweekbundel het cadeautje van de Bibliotheek aan de leden. Daar waar de schrijvers hun waanzinnige verhaal optekenen in de bundel, wordt de lezer in de bundel  opgeroepen ditzelfde te doen en een waanzinnig verhaal in te sturen.

Nadat Abdelkader Benali afgelopen editie niet alleen de winnaars selecteerde maar ze ook meenam op literaire reis naar Marokko, neemt dit jaar niemand minder dan Ronald Giphart het stokje over als juryvoorzitter èn reisleider.

En passende bij het thema neemt Giphart dit jaar 3 winnaars mee naar een waanzinnige bestemming: IJsland!

‘Dankzij de donkere dagen en lange nachten heeft IJsland de beste leescultuur ter wereld: het land ademt epische verhalen en indrukwekkende geschiedenissen. Beroemde saga’s over dappere Noormannen, mythische figuren en langdurige familievetes worden nog steeds veelvuldig gelezen en naverteld. Ik kijk uit naar uw verhalen!’ - Ronald Giphart

Opdracht
Schrijf een verhaal van maximaal 1.000 woorden gekoppeld aan het thema van de Boekenweek: waanzin.

Meedoen kan vanaf 1 februari t/m 31 maart 2015 via deze website. Deelnemers maken kans op een 5-daagse reis naar IJsland samen met juryvoorzitter Ronald Giphart.

Alle ingezonden verhalen worden gepubliceerd op hét schrijversplatform van de Bibliotheek: Nederland Schrijft.

Bron: Boekenweek.nlOver de auteur

Jean-Paul Colin

188 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Boekenweek schrijfwedstrijd

 

Gerelateerd

Over

Ronald Giphart

Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en debuteerde in 1992 met zijn roman ...