Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Boekenweek themaschrijfwedstrijd ‘Eerste liefde in honderd woorden’

door Hebban Crew 102 reacties
In de aanloop naar de Boekenweek (9 tot en met 18 april) gaat Hebban op zoek naar de beste ZKV's (zeer korte verhalen) die passen in het Boekenweekthema 'Eerste liefde'. Je hebt maximaal honderd woorden om een ijzersterk, spannend, emotioneel en/of liefdevol verhaal te schrijven. Win jij daarmee een Boekenbon én publicatie op Hebban tijdens de Boekenweek?

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers. Niet alleen tot Ilja Leonard Pfeijffer (Boekenweekgeschenk) en Marieke Lucas Rijneveld (Boekenweekessay), maar ook tot jou!

In het Nederlandse taalgebied is het ZKV vooral bekendgemaakt door A.L. Snijders, die in 2010 voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs won. ZKV's variëren van verhalen van enkele woorden tot hooguit één pagina.

Vorm en thema

In deze schrijfwedstrijd spitsen we dat toe op verhalen van maximaal honderd woorden, geïnspireerd door het boekenweekthema 'Eerste liefde'. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich.

Het verhaal

De uitdaging is om een zo origineel, goed en mooi mogelijk verhaal binnen het thema te schrijven. Het genre, de vorm en de stijl zijn helemaal vrij, de enige beperking is dat je maar honderd woorden hebt. Plaats je verhaal in het reactieveld onder dit artikel, vóór 5 april. Per auteur mag er één verhaal ingediend worden.

Deze wedstrijd is geopend voor zowel beginnende als gepubliceerde auteurs.

Vóór 8 april (de dag van het Boekenbal) bepalen we de winnaars. De geselecteerde verhalen worden gepubliceerd op Hebban en de winnende auteurs ontvangen een boekenbon van 20 euro.

De Boekenweek

Tijdens de Boekenweek verschijnt er elke dag een winnend verhaal van deze schrijfwedstrijd op Hebban, in een in Boekenweeksferen opgemaakt redactioneel artikel. Bij elk verhaal plaatst de redactie leestips die bij dat verhaal passen. Veel plezier en succes!

We kijken uit naar je verhaal!

Plaats hieronder jouw verhaal van maximaal 100 woorden!Over de auteur

Hebban Crew

2543 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekenweek themaschrijfwedstrijd ‘Eerste liefde in honderd woorden’

 

Gerelateerd