Hebban vandaag

Leesclubs /

Samen lezen we op Hebban het Boekenweekgeschenk en -essay

door Hebban Crew 9 reacties
Van 29 mei tot en met 6 juni is het Boekenweek en zijn zowel het Boekenweekgeschenk als het -essay verkrijgbaar bij de Nederlandse (en enkele Vlaamse) boekhandels. Op Hebban lees je meer over deze twee bijzondere boeken, de actie van Boekenweek hoofdsponsor NS én kun je aanhaken bij de leesclubs met 'Wat wij zagen' en 'De genocidefax'.

Lees mee met het Boekenweekgeschenk

Koop jij voor minimaal € 15 boeken tijdens de Boekenweek 2021? Dan ontvang je het Boekenweekgeschenk cadeau van je boekverkoper! Dit jaar is het geschenk geschreven door Hanna Bervoets. Om de drukte in je lokale boekhandel te spreiden en de Boekenweek voor iedereen veilig te houden, mogen de boekhandels het geschenk de hele maand juni weggeven (op=op). Ben je nog op zoek naar mooie boeken om je verlanglijstje mee aan te vullen? Bekijk de Boekenweek Top 25!

Tijdens de maand juni lezen we op Hebban samen het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen in een meeleesclub. Je kunt de hele maand juni met je eigen exemplaar aanhaken en gezellig meepraten en discussiëren over het geschenk van 2021.

'Een origineel verhaal dat qua vorm en opbouw aansluit bij de inhoud, dat zich nergens vergrijpt aan sensatiebeluste scènes maar wel actuele en relevante vraagstukken aan de kaak stelt en dat natuurlijk allemaal in de soepele schrijfstijl zoals we die van Bervoets kennen: een verhaal vol eigenzinnige metaforen en ideeën.' – 4* Hebban-recensie

Naar de meeleesclub van Wat wij zagen

Wanneer Kayleigh in de financiële problemen raakt, solliciteert ze naar een baan als 'content moderator' voor een online platform waarvan ze de naam niet mag noemen. Haar taak: beoordelen welke aanstootgevende filmpjes, foto's en tirades moeten worden verwijderd. Het werk is zwaar. Kayleigh en haar collega's zien gruwelijke dingen voorbijkomen, en de richtlijnen van het platform zijn vaak onnavolgbaar. Toch voelt Kayleigh zich op haar plek, binnen het moderatorenteam vindt ze broederschap. En als Kayleigh verliefd wordt op haar collega Sigrid lacht de toekomst hen toe. Of lijkt dat maar zo? Wat wij zagen is een verhaal over wie of wat ons wereldbeeld bepaalt.

Lees mee met het Boekenweekessay

Roxane van Iperen schrijft dit jaar het Boekenweekessay bij het thema 'Tweestrijd'. In een schokkend onderzoek confronteert ze de lezer met de ultieme vraag: 'Wat zou jij doen?" Het grootse essay is tijdens de Boekenweek 2021 voor € 3,75 te koop in de Nederlandse boekhandel. Evenals het Boekenweekgeschenk zal het essay de hele maand juni beschikbaar zijn om de drukte zoveel mogelijk te spreiden en de Boekenweek voor iedereen veilig en leuk te houden.

Tijdens de maand juni lezen we op Hebban samen het Boekenweekessay De genocidefax in een meeleesclub. Je kunt de hele maand juni met je eigen exemplaar aanhaken en gezellig meepraten en discussiëren over het geschenk van 2021.

'Het geeft de lezer inzicht in een bloederig stuk geschiedenis, maar het doet meer. Het zet aan tot nadenken en het is onmogelijk om het er niet over te hebben met iedereen die je ontmoet. De rustige opbouw van het essay kan niet vermijden dat elk woord de lezer raakt en zelfs tot tranen toe roert.' – 5* Hebban-recensie

Naar de meeleesclub van De genocidefax

Rwanda, januari 1994. Het is voor Roméo Dallaire, generaal van de VN Vredesmissie ter plaatse, glashelder dat als de VN de komende 36 uur niet ingrijpt, de animositeit tussen de Hutu’s en de Tutsi’s zal ontaarden in een ongekend bloedbad. Wanhopig probeert hij de rest van de wereld hiervan te overtuigen, maar die weigert verantwoordelijkheid te nemen.

Het vergt een haast bovenmenselijke moed om je binnen eigen kring uit te spreken tegen onrecht. Bijna niemand doet het, omdat loyaliteit en de drang naar verbondenheid vaak sterker blijken. In De genocidefax vertelt Van Iperen op adembenemende wijze het relaas van een man die machteloos moet toezien hoe een van de wreedste conflicten van de 20e eeuw zich voor zijn ogen ontvouwt. Daarbij houdt ze niet alleen zichzelf een spiegel voor, maar ook de lezer.

Een cadeau van NS

In 2021 is NS maar liefst 20 jaar hoofdsponsor van de Boekenweek, een bijzondere mijlpaal! Speciaal voor dit jubileumjaar biedt NS de lezers van het Boekenweekgeschenk 2021 dan ook een cadeautje aan. Achterin Wat wij zagen van Hanna Bervoets vind je een QR-code. Door deze te scannen kom je terecht op een speciale pagina waar je digitale edities van alle Boekenweekgeschenken van de afgelopen 20 jaar kunt downloaden.

Voor meer treinlezen kun je ook de volgende NS-acties bekijken:

  • Ontdek NS treinlezen voor leuke toplijstjes en winacties
  • Volg de NS Leesclub op social media met leestips en boekdiscussiesOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Samen lezen we op Hebban het Boekenweekgeschenk en -essay

 

Gerelateerd

Over

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd vo...

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen

Lezer, schrijver van Schuim der aarde (juli 2016)

Hebban Spots

Wat wij zagen

19 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Wat wij zagen' van Hanna Bervoets, het Boekenweekgeschenk van 2021. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...

De genocidefax

12 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'De genocidefax' van Roxane van Iperen, het Boekenweekessay van 2021. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken