Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Boekentippertip van de week: 'indrukwekkend, informatief en ontroerend'

Je volgende favoriete boek ontdek je op Hebban is niet voor niets ons credo. Hier op Hebban helpen we elkaar aan mooie leestips. Sinds begin april ontvangen onze experts en genrespecialisten, aangevuld met een groep enthousiaste boekhandelaren, dagelijks tientallen aanvragen voor een leestip op maat in onze Boekentipper. Wekelijks delen we een leuke Boekentippertip met al onze lezers.

De favorieten van Fonny:

De tip van boekentipper Marieke:

Hallo Fonny,

Wat leuk dat je een boekentip hebt aangevraagd. Toen ik deze drie boeken zag, moest ik gelijk denk aan het Pauperparadijs van Suzanna Jansen. Een historische non-fictie roman over armoede in Nederland en heropvoedingsexperimenten in Drenthe. Het is een familiegeschiedenis, gebaseerd op het leven van de voorouders van de schrijfster. Indrukwekkend, informatief en ontroerend.

Mijn tweede tip is Mazzeltov van Margot Vanderstraeten. Zij kwam als werkstudente bij een orhtodoxe Joodse familie in Antwerpen thuis om de kinderen bijles te geven. Een zeer gesloten gemeenschap, maar zij vertelt op integere wijze hoe het er daar aan toe ging en hoe zij het daar heeft beleefd. Juist de integere wijze waarop ze die tijd beschrijft geeft een goed beeld van het leven in de Joodse buurt.

Het is een beetje moeilijk inschatten of mij nlaatste tip wat voor je is. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal in Amerika, waar een vrouw Georgia Tann, kinderen van arme ouders weghaalde om die vervolgens aan rijke mensen te verkopen. Het ging 'legaal' omdat ze rechters en poitici in haar zak had, nadat ze die een kind had verkocht. Daarom kon ze ook zo lang doorgaan met haar praktijken. Het boek Kinderen van de rivier van Lisa Wingate is echt een roman maar evengoed schrijnend om te lezen. Ik vond het mooi, maar misschien is het te geromantiseerd. Ik zou zeggen, probeer het eens, wie weet gaat er een hele nieuwe boekenwereld voor je open.

Ik hoop dat je de boeken met veel plezier gaat lezen.

Met groet,
Marieke Scheers

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentippertip van de week: 'indrukwekkend, informatief en ontroerend'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken