Hebban vandaag

Algemeen /

#Boektober - durf jij de uitdaging aan?

door Debbie (Hebban Crew) 12 reacties
Heb jij zin om meer te lezen, maar kom je er niet aan toe? Of zou je graag lekker in de leesflow willen komen? In oktober gaan we heel graag met jou de uitdaging aan om meer te lezen dan je nu al doet. Iedereen kan deelnemen aan #Boektober en het is gratis! Wat je nodig hebt? Leesvoer en zin om mee te doen aan deze gezellige reading challenge. Doe je mee? Zo luidt de enthousiaste intro van #Boektober, een initiatief van blogger en marketeer Dagmar Boer om mensen uit te dagen om meer te gaan lezen. En dat vinden wij bij Hebban natuurlijk een goed idee!

Wie is Dagmar Boer?

Ik ben Dagmar en ik ben 23 jaar, een liefhebber van boeken, marketing, hardlopen en je mag mij ’s nachts wakker maken voor sushi. Ik vind het heerlijk om gezellige activiteiten te ondernemen met vriendinnen en ik geniet volop van reizen en het aangaan van nieuwe avonturen. Ik woon samen met mijn vriend en we hebben een fluffy kat die luistert naar de naam Poes. Ik blog dagelijks op www.bydagmarvalerie.nl naast mijn werkzaamheden als marketeer en ik lees heel graag romans en thrillers. Mijn motto? Don’t go through life, grow through life.  

Wat betekent lezen voor Dagmar Boer?

Ik vind het geweldig om zoveel te mogen leren en te ervaren middels situaties die hoofdpersonages meemaken. In elk boek zitten er tussen de regels door lessen verstopt die je mee kunt nemen om te groeien als persoon. Ook vormen hoofdpersonages voorbeelden voor mij. Ik lach gerust hardop door een leuke woordspeling, huil mee met personages en durf soms amper de bladzijde om te slaan als er een huiveringwekkende gebeurtenis aan lijkt te komen. Ik leef intens mee en kan helemaal in een boek opgaan. Lezen verrijkt!

Waarom heb je #Boektober gestart? Is het omdat je zelf in een leesdip zat, is het omdat oktober zo bruut saai is, of omdat de herfst dan zo lekker onderweg is?

Ik werd wakker met het idee dat boeken en oktober zo lekker klinkt als #Boektober, daar zit helaas geen ingewikkelde theorie achter. Het leek mij een geweldige gedachte om met een geïnteresseerde groep  leesliefhebbers samen meer van het lezen te kunnen genieten. Om anderen te stimuleren en te motiveren in een goed boek te duiken terwijl de regen tegen de ramen tikt, om samen te overleggen wat goede boeken zijn en tips te delen, leuke interviews te verspreiden en om van het lezen een feestje te maken in oktober. En dat de herfst daarvoor een perfecte tijd is, dat maakt het natuurlijk helemaal af!

Wat hoop je te gaan zien in #Boektober? Een olievlek die zich verspreidt en een stijging in de boekverkopen laat zien en elke jaar een nieuwe editie?

Ik hoop met #Boektober anderen te stimuleren tijd te nemen om te gaan lezen en hen te helpen om in de leesflow te komen. Ik krijg nu allemaal enthousiaste reacties terug dat anderen zo blij zijn met het lezen van twee boeken en gemotiveerd worden om het op te pakken, terwijl weer anderen foto’s mailen van een stapel boeken met wel twintig exemplaren. Het contrast is groot, maar dat maakt het extra leuk: iedereen kan deelnemen aan #Boektober als je maar geïnteresseerd bent in het lezen en je jezelf zou willen uitdagen. En ik hoop natuurlijk dat de leesflow zodanig bevalt dat de deelnemers daardoor vaker een boek zullen oppakken in de toekomst!

Wat of hoeveel ben je zelf van plan om te gaan lezen in deze ene herfstmaand?

Ik hoop zelf vijf boeken uit te lezen, ik lees er gemiddeld drie uit in een maand en ik zou niets liever willen dan dit gemiddelde te verhogen. Er komen elke keer zoveel inspirerende, mooie en spannende boeken uit dat mijn stapel blijft groeien en groeien. Ik kan niet wachten om te beginnen!

Heb je tips om uit de dip en in de flow te komen wat lezen betreft?

Voor mij werkt het goed om verschillende genres af te wisselen. Ik lees heel graag romans, thrillers en boeken over persoonlijke groei; deze afwisseling zorgt ervoor dat ik snel kan schakelen tussen de titels. Ook lees ik graag elke dag een beetje. Zit ik in de bus? Dan pak ik graag mijn e-reader erbij en alle beetjes helpen. Ik heb een gewoonte gemaakt van het lezen voordat ik ga slapen, ook dit helpt om meer te lezen dan ik eerst deed. Ik schreef er recent een artikel over op mijn blog met extra tips.

Hoe gaat #Boektober de mensen aan hun uitdaging houden?

Je krijgt via deze nieuwsbrief leuke tips, opdrachten en inspiratie mee waardoor je in de leesflow kunt komen en je gemotiveerd blijft om lekker te gaan lezen. Ook in het Facebookevent motiveren we elkaar met leuke content waardoor we je hopelijk kunnen voorzien van het extra duwtje in de rug om vaker in een heerlijk boek te duiken. Te beginnen natuurlijk in oktober!


Win een Hebban #Boektober-pakket!

Hebban is een uitstekende plek om je #Boektober-lijstje bij te houden, een blog over je #Boektober-ervaringen te schrijven of voor de #Boektober-titels die je hebt gelezen een recensie te schrijven. We beloven dan ook een tof pakketje boeken aan de lezer die de meest creatieve of leukste Hebbanactiviteit met de hashtag #Boektober op Facebook of Twitter deelt. Je kunt nu alvast beginnen met het aanmaken van een boekenplank met de titels die je van plan bent om te lezen. Deze stapel boeken kun je winnen:

  • Onverminderd van Rebecca Yarros
  • Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover
  • Portret van een vrouw van Jojo Moyes
  • Gevaarlijk spel van Liesbeth van Kempen
  • Onder de maan van Patricia Briggs
  • De kruisdraagster van Lydia Schwarz

Tips: gebruik #Boektober in de titel van je Hebbanblog, -recensie of boekenplank.
Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1022 volgers
494 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: #Boektober - durf jij de uitdaging aan?

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken