Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

BoekTok Live opent de Boekenweek van Jongeren

door Hebban Crew
Het Young Adult-festival BoekTok Live luidde vanavond de Boekenweek van Jongeren in, die plaatsvindt van 16 tot en met 25 september. Naast de bekendmaking van het Beste Boek voor Jongeren werd ook het gratis geschenkboek '3PAK' gepresenteerd en de tentoonstelling 'Back Street' in het Literatuurmuseum geopend.

De Boekenweek van Jongeren inspireert met verhalen en boeken die echt passen bij de leeftijd 15 tot en met 18 jaar, via plekken waar jongeren zelf te vinden zijn. De aftrap vond vanavond plaats tijdens BoekTok Live. Tot en met 25 september kunnen jongeren via school, de boekhandel of de bibliotheek nu gratis 3PAK bemachtigen: een bundel met korte verhalen van Chinouk Thijssen en Daan Heerma van Voss en gedichten van Gershwin Bonevacia. De drie auteurs waren aanwezig tijdens BoekTok Live om lezers te ontmoeten en handtekeningen uit te delen.

LEES OOK: Tom De Cock en Abi Daré winnen Beste Boek voor jongeren 2022

3PAK

3PAK is een speciale uitgave voor de Boekenweek van Jongeren met korte verhalen van drie topauteurs, beschikbaar als boek, ebook en luisterboek.

CHINOUK THIJSSEN: YOU’RE NEXT
Farah geniet van een strandvakantie, totdat in haar hotel een meisje wordt neergestoken. Een briefje met 'You're next' verandert de stemming definitief.

GERSHWIN BONEVACIA: OOK ALS JE ZE WIST
'Wat als ik opnieuw in de brugklas zat?' In zeven gedichten vraagt de dichter zich af wie zijn identiteit bepaalt: hijzelf of de samenleving?

DAAN HEERMA VAN VOSS: SOLARO
Een toevallige vriendschap, tussen een journalist en een bankier, die op zoek is naar het perfecte maatpak. Wat is uiteindelijk belangrijker: vriendschap of schoonheid?

BoekTok Live

Tijdens Boektok Live werden 3PAK-auteurs Chinouk Thijssen, Gershwin Bonevacia en Daan Heerma van Voss geïnterviewd. Daarnaast waren er schrijversoptredens van onder anderen de populaire buitenlandse auteur V.E. Schwab en Nederlandse favorieten zoals Elten Kiene, Khalid Boudou en Margje Woodrow, die alle drie onderdeel uitmaken van de Literatour. Uiteraard werd er ook live BoekTok bedreven: Kluun gaf een workshop BoekTok, populaire BoekTokkers Soraya Riem en Noah de Campos Neto liepen rond en er konden foto's en filmpjes gemaakt worden bij de BoekTok-selfiewand.

LEES OOK: Dit zijn de auteurs van de Literatour 2023

Het Young Adult-festival markeert ook de opening van de tentoonstelling Back Street van het Literatuurmuseum. In de nieuwe tentoonstelling ontdekken, beleven en maken jongeren verhalen om zo de kracht van literatuur te ervaren. Zij gokken op literaire verhalen in het casino, maken kennis met hedendaagse schrijvers in de Gym, leren verleiden met taal in de Limousine of geven zich bloot in het spel De Tattoo Shop.

Naar het Boekenweek van Jongeren-kanaalOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: BoekTok Live opent de Boekenweek van Jongeren

 

Gerelateerd

Over

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen vertelt al haar hele leven verhalen, maar pas toen ze begin twi...

Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia is dichter en spokenwordartiest. Tot januari 2022 was hij st...

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss (1986) is historicus en schrijver. Voor zijn journalistiek...