Hebban vandaag

Nieuws /

Booker Prize-winnaar komt met 'Afrikaanse Game of Thrones'

door Hebban Crew 13 reacties
Marlon James, die dit jaar de Man Booker Prize won met zijn roman Een beknopte geschiedenis van zeven moorden, heeft aangekondigd dat zijn volgende boek een Afrikaanse variant op het fantasy-epos Game of Thrones zal zijn.

James' volgende roman krijgt de titel Black Leopard, Red Wolf. De schrijver liet in een interview met het magazine Man of the World doorschemeren dat het boek het eerste deel wordt in een serie fantasyromans. Hij beloofde de roman op te zullen tuigen met een honderd pagina's tellende beschrijving van een dorp en uitgebreide appendix over magische technieken, ja zelfs tweehonderd pagina's over een geheimzinnig dwergenvolk dat ondergronds leeft.

De inspiratie voor het boek komt voort uit frustratie, aldus Marlon James. Hij was het zat om telkens maar weer te discussiëren over de vraag of fantasyromans zwarte karakters moesten hebben.

'Ik realiseerde me hoe vervelend een discussie over een zwarte hobbit in de Lord of the Rings kan zijn', aldus de Jamaicaanse schrijver. 'Afrikaanse folklore is even rijk als pervers. We hebben heksen, we hebben demonen, we hebben gnomen en krankzinnige koningen. We hebben verhalen over troonopvolgers waar Wolf Hall (kostuumdrama gebaseerd op de boeken van Hillary Mantel, red.) maar bleekjes bij afsteekt.' 

Bron: Time



Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Booker Prize-winnaar komt met 'Afrikaanse Game of Thrones'

Gesponsorde boeken