Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Bookmakers erg sceptisch over kansen Walk Along

Vanavond is de eerste halve finale van het songfestival, met Nederland als een van de deelnemers. Volgens de wedkantoren tevens ons eindstation. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Geen jurk met zeer diep decolleté maar een jumpsuit. Tot dit besluit is Neerlands hoop Trijntje Oosterhuis gekomen. Haar intimiderende jurk bracht zoveel beroering teweeg dat ze voor de druk lijkt gezwicht. Van de fladderende jumpsuit waarin ze vanavond optreedt, zal zelfs de meest overzedige niet opschrikken. Mosterd na de maaltijd. Althans als we de bookmakers mogen geloven. Met het nummer Walk Along, deels geschreven door megaster Anouk, staan we het laagst genoteerd van alle zestien landen die meedoen aan de eerste halve finale. Voor elke euro die op de Walk Along-vocaliste wordt ingezet wordt ongeveer 67 euro uitbetaald. Wat ons ook al niet in de kaart speelt, is dat we zijn geplaatst tussen het sterke België en het excentrieke Finland, dat een punkband van verstandelijke gehandicapten inzet.

Toch is er ook goed nieuws. De bij de generale repetitie aanwezige 1700 journalisten toonden zich optimistischer. In hun eigen stemming stond Oosterhuis gisteravond op plaats 8. Nederland moet bij de beste 10 eindigen om de finale te bereiken.

Het grote songfestival boek
Wie gooide expres koffie over het spierwitte pak van Ben Cramer? Wat spookten de meiden van Treble uit in de nachtelijke uurtjes? Deelden Ronnie Tober en Cliff Richard dezelfde kleedkamer?
De antwoorden op deze en nog veel meer vragen lezen we allemaal in Het grote songfestival boek. Auteurs en songfestivalfanaten Richard van de Crommert en Dave Boomkens bieden de lezer een onthullende blik achter de coulissen van het Songfestival. Ze spraken niet alleen talloze oud-deelnemers, maar ook discjockeys, delegatieleiders, dirigenten en tientallen fans.
Dit heerlijke boek biedt een overzicht van zestig jaar Songfestivalgeschiedenis. Het brengt je helemaal in Songfestival-stemming!

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Bookmakers erg sceptisch over kansen Walk Along

 

Gerelateerd

Over

Richard van de Crommert

Richard van de Crommert

Journalist Richard van de Crommert (1968) doet sinds enkele jaren verslag van he...

Dave Boomkens

Dave Boomkens

Dave Boomkens (30 april 1990) is een Nederlandse schrijver en journalist woonach...

Gesponsorde boeken