Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boris Dittrich schrijft geschenk Spannende Boeken Weken 2018

door Soraya Vink (crew) 4 reacties
Voormalig politicus en thrillerschrijver Boris Dittrich zal dit jaar het geschenk voor de Spannende Boeken Weken 2018 schrijven. Dit maakte het CPNB vandaag bekend.

Na zijn carrière in de politiek, debuteerde Dittrich in 2011 met de thriller Moord en brand waarin politiek Den Haag wordt bedreigd door moord en doodslag. Zijn derde boek W.O.L.F. werd in 2016 door de VN Detective en Thrillergids beloond met vijf sterren als enige Nederlandstalige thriller en liet de juryleden van VN versteld staan met een verhaal waarin een Turkse rechercheur in Berlijn op jacht gaat naar een anti-islamitische terreurorganisatie.

Recent verscheen zijn nieuwste thriller Halszaak waar Dittrich zijn plot losjes baseerde op de beruchte nekklem-zaak waarbij Mitch Henriquez overleed. 'Verrassende plotwendingen, een aangename schrijfstijl, enkele markante personages en maatschappelijke onderwerpen. Stuk voor stuk ingrediënten die de auteur heeft gebruikt om van Halszaak een thriller van formaat te schrijven. Door opnieuw sterk voor de dag te komen, bewijst Dittrich andermaal dat hij geen eendagsvlieg is,' oordeelde Hebban recensent Kees van Duyn.

‘Ik vind het geweldig eervol om in 2018 de auteur van de Spannende Boeken Weken te mogen zijn’, zegt Dittrich. Het geschenkboek zal de titel Barst dragen en in het verhaal staat een moord centraal en de grenzeloze ambitie rond een populair televisieprogramma. 'Ik probeer een toegankelijk en spannend boek te schrijven, waardoor hopelijk nog meer mensen geïnspireerd raken Nederlandse spannende boeken te gaan lezen,' aldus de auteur over de opdracht het geschenkboek te schrijven.

Vorig jaar schreef de Zuid-Afrikaanse thrillerschrijver Deon Meyer het geschenkboek De vrouw in de blauwe mantel dat met een oplage van 350.000 exemplaren werd verspreid in de boekhandels. De Spannende Boeken Weken vinden dit jaar plaats van woensdag 6 t/m zondag 24 juni. Als je tijdens deze periode een Nederlandstalig boek koopt en minimaal  € 12,50 besteedt, krijg je het geschenkboek Barst cadeau.

Auteursfoto in header: Ed van RijswijkOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Boris Dittrich schrijft geschenk Spannende Boeken Weken 2018

 

Gerelateerd

Over

Boris Dittrich

Boris Dittrich

Boris Dittrich (1955) is een Nederlandse mensenrechtenactivist, ex-politicu...

Gesponsorde boeken