Hebban vandaag

Nieuws /

Boris Johnson schrijft biografie Shakespeare

Boris Johnson schreef een bestseller met zijn biografie over Winston Churchill. Het succes smaakt kennelijk naar meer, want nu werpt de burgemeester van Londen zich ook op een boek over William Shakespeare.

De biografie over de grootste Engelse schrijver ooit moet in oktober 2016 in de boekhandel liggen. Uitgever Hodder & Stoughton bevestigde de deal, nadat een bericht hierover was verschenen in de Sunday Times. Boris Johnson krijgt een voorschot van een half miljoen Britse pond (ruim 700.000 euro). Volgens de Sunday Times is dat zo'n zeven keer zijn salaris als lagerhuislid, dat 74.000 pond (103.000 euro).

De 51-jarige Boris Johnson is sinds 2008 burgemeester van Londen, een functie die hij sinds dit jaar combineert met die van lagerhuislid. Hij staat bekend om zijn excentrieke persoonlijkheid en de vele affaires en controverses die hem omgeven. Hij is in het verleden beschuldigd van buitenechtelijke relaties,  racistische uitspraken en zijn betrokkenheid in een poging om een journalist in elkaar te slaan.

Naast vier autobiografische boeken schreef Johnson ook twee romans. Vorig jaar publiceerde hij The Churchill Factor, een biografie over deze beroemde Britse staatsman. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk werden daarvan meer dan 180.000 exemplaren verkocht. De publicatie valt samen met de herdenking van de vierhonderdste sterfdag van Shakespeare (1564-1616). De dichter had en heeft enorme invloed op de Engelse taal. Nog steeds zijn honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem toe te schrijven. Hij schreef 154 sonnetten en een aantal langere gedichten. Zijn toneelwerk bestaat uit 38 tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's.

(Bron: The Bookseller)Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boris Johnson schrijft biografie Shakespeare

Gesponsorde boeken