Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

'Brainmerge'-thriller over huizenmarkt

door Hebban Crew 1 reactie
Bij De Crime Compagnie verschijnt donderdag 5 maart 'Te koop', de thriller van het schrijfduo Eva Monté. Het boek is ontstaan op een opmerkelijke manier, stelt de uitgever. ''Via brainmerge.''

Brainmerge? Wat is dat nou weer? Het woordenboek geeft niet echt uitsluitsel. En als je op 'brainmerge' googelt, kom je voornamelijk namen tegen van softwareproducenten en bureaus die jouw merk wel eventjes goed op de markt kunnen plaatsen. Dat schiet dus niet veel op.

Daarom houden we het maar op de uitleg van uitgever Ilse Karman van De Crime Compagnie, die zich op haar beurt verlaat op de omschrijving van Eva Monté zelf. Achter de auteursnaam gaan de twee zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke schuil. Zij hebben al brainmergend hun thriller uit de tekstverwerker getoverd en in de praktijk ging dat als volgt: Alexandra zat achter de QWERTY-toetsen, maar de tekst kwam uit hun beider hoofden. Al pratend, formulerend en veel potten thee drinkend ontstond er een spannend verhaal. Volgens de twee hadden ze - echt waar! - nooit ruzie. Je kunt brainmerge dus zien als een soort breinfusie

Te koop is een thriller over de penibele huizenmarkt, blijkt uit de summiere omschrijving. Het verhaal speelt zich af in het recente verleden: 2013. Nederland zucht onder de crisis. Er is nauwelijks enige beweging op de woningmarkt. Maar er gloort hoop....

Makelaar Richard Hoek, getrouwd met Marlinde, hanteert onorthodoxe methodes om de huizen van zijn wanhopige en radeloze klanten toch te kunnen slijten. Hoek laat echter een spoor van vernieling na. En daar komt zijn eega pas achter, als het al te laat is. 

Alexandra Nagelkerke werd in 1963 geboren in Amsterdam als oudste van drie dochters. Na het gymnasium studeerde zij eerst een jaar Italiaans aan de UVA. Daarna stapte ze over naar het conservatorium in Utrecht, waar zij de studie Klassiek Zang volgde en voltooide. Al tijdens haar studietijd trad zij op in de grote zalen van Europa en bracht zij met een conservatoriumorkest onder leiding van Viktor Liberman een cd uit met de 14de symfonie van Shostakovich.

Na de geboorte van haar tweede kind koos zij voor een andere richting om haar kinderen te kunnen zien opgroeien. Zij bouwde een bloeiende zangpraktijk op en ging aan de slag als vertaalster voor Harlequin Holland. Na ruim tien jaar romantische thrillers voor deze uitgever te hebben vertaald, vond ze het tijd om zelf een thriller te schrijven.

Victoria Nagelkerke kwam in 1969 als jongste van de drie ter wereld. Met haar VWO-examen achter de kiezen, koos ze voor de Hbo-opleiding maatschappelijk werk en cultureel werk in Amsterdam. Na een aantal jaren de wereld van tieners en jongeren te hebben verkend, richtte zij zich vanaf 2001 op de oudere mens. Zij is momenteel voltijd werkzaam als concerncoördinator vrijwillige inzet voor zorgonderneming Welzin Eemland in Amersfoort waar ze de scepter zwaait over 2000 vrijwilligers. Thuis zorgt ze voor haar 15-jarige zoon.

Op het Facebookaccount van Eva Monté staat dat ze in september 2014 de laatste hand hebben gelegd aan Te koop. Dat gebeurde in de buurt van een chateau in Neons sur Creuse op het Franse platteland. Aan de keukentafel van een klein vakantiehuisje brainmergden ze dat het een lieve lust was. Een vast onderdeel in hun dagelijkse routine was een flinke glas Kir Royal rond een uur of vijf 's middags.

Voor wie in de buurt is: de boekpresentatie van Te koop vindt plaats op donderdag 5 maart van 16:00 tot 18:00 bij boekhandel van de Ven, Soesterbergsestraat 54 C in Soest. Over de auteur

Hebban Crew

2143 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Brainmerge'-thriller over huizenmarkt

 

Gerelateerd

Over

Eva Monte

Eva Monte

Wij zijn Alexandra en Victoria Nagelkerke, de zussen achter de schrijversnaam Ev...

Gesponsorde boeken