Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Briljante blogs op Hebban

door Debbie (Hebban Crew) 2 reacties
Op Hebban bieden we redactionele artikelen en nieuwsberichten, maar is er ook alle ruimte voor de visie van de lezer. Recensies, boekenplanken, lijstjes en ... blogs! We maakten een selectie van de leukste en beste lezerblogs die onlangs op Hebban zijn verschenen.

De Nieuwe Hebban - Likaiar
Hebbanlezer Likaiar was gisteren een beetje onder de indruk van de veranderingen binnen Hebban. Ze schreef daar een oprechte blog over en wilde graag weten wat anderen ervan vonden. Ze miste met name het Hebban Fantasy portal, waarin alle genreberichten zo fijn bij elkaar staan. Inmiddels is de filtering opnieuw ingesteld en hopen we dat Likaiar daar een stuk blijer mee is.

Interview met Marlen Beek-Visser - Joop Liefaard
Als Hebbanbezoeker een auteur interviewen in je blog. Waarom niet? Joop Liefaard stelde auteur Marlen Beek-Visser vragen, over onder andere haar boek Stem!. Lees over de gebrekkige waardering van kranten voor thrillers, illegaal downloaden, talentenjachten en kritiek. Over haar volgende boek laat Beek-Visser nog niets los helaas!

Huzarenstukje... - Janneke Bouwman
Janneke Bouwman heeft het enorme plan opgevat om al haar boeken in Hebbanlijsten te vatten. Een klus van jewelste! Gelukkig overhaast ze zichzelf niet. We houden haar voortgang in de gaten. Succes, Janneke!

'De Skinner Methode' - Sneak Preview 3 - Bronja Hoffslag
Bronja Hoffslag, auteur van Snuff en De dode kamer (gemiddelde Hebbanwaardering van 4*) is klaar met haar nieuwe manuscript: De Skinner Methode. Het is nu een kwestie van de tijd doorkomen tot de daadwerkelijke publicatie van het boek in augustus. Lees hoe Bronja die tijd gaat doorbrengen en lees een sneak preview van het boek.

De kunst van de fictieve cartografie - Yves Delepeire
Yves-met-de-prachtige-achternaam is gefascineerd door fictieve wereldkaarten, zoals met name in fantasyboeken. Hij heeft een vraag voor jullie: "Kennen jullie nog uitstekende cartografen/illustratoren? En welke werelden spreken jou aan? Ulldart van Markus Heitz, Midkemia van Raymond Feist, Osten Ard van Tad Williams of toch maar Midden-Aarde van Tolkien?"

Gele Koorts; tropisch, spannend kort verhaal over vreemdgaan - Patricia Snel
Bizar, zo maar op Hebban, gratis en voor niks, een kort verhaal van auteur Patricia Snel (bekend van De expat). Het nieuwe lezen? Alles kan op Hebban.

ZomerZinnen met Lydia Rood! - Marloes Otten
Docente Marloes Otten zweette plaatsvervangende peentjes toen twee van haar leerlingen tijdens het literaire festival ZomerZinnen auteur Lydia Rood mochten interviewen. Het was volkomen onnodig, want ze deden het geweldig, meldt Marloes.

Hogere BTW doodsteek voor boekhandel? - Jan Koster
Hebbanrecensent Jan Koster, schrijver van de fameuze Vergeet-mij-nietjes, maakt zich zorgen over de geplande btw-verhoging. Als ook boeken een bwt opgelegd krijgen van 21% in plaats van 6% gaan boekhandels en uitgevers het nog veel moeilijker krijgen dat ze nu al hebben.

Het btw-tarief verhogen, mijn reet - Chinouk Thijssen
Schrijver en redacteur Chinouk Thijssen overdenkt ditzelfde btw-probleem en vraagt zich af of ze niet een andere bezigheid moet zoeken. Het wordt schrijvers, redacteurs en vertalers in Nederland onmogelijk gemaakt om te blijven bestaan.

De boekenclub - Melanie Hoogvliet
Lezer Melanie is dolblij met haar ontdekking van Hebban. Ze is in een warm bad vol boekfanaten gevallen en is enthousiast begonnen aan haar eerste Hebban Leesclubdeelname.


De uitdaging - Tom Kruijsen

Fantasylezer Tom bedacht zich dat hij zich wel eens kon verdiepen in de Nederlandse fantasyboeken en -auteurs. Hij biedt een helder overzicht van zijn activiteiten en bevindingen op dat gebied en zoekt enthousiast voort naar nieuw Nederlands talent.

En jij?

 

 Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Briljante blogs op Hebban

 

Gesponsorde boeken