Hebban vandaag

Listmania /

Briljante blogs op Hebban #3

Op Hebban bieden we redactionele artikelen en nieuwsberichten, maar is er ook alle ruimte voor de visie van de lezer. Recensies, boekenplanken, lijstjes en ... blogs! We maakten een selectie van de leukste en beste lezerblogs die onlangs op Hebban zijn verschenen.

Nieuwe publicaties op komst! - Pen Stewart
Hardwerkende schrijfster Pen Stewart zet op een rijtje waar ze allemaal mee bezig is. En dat is veel! Ze vertelt alleen niet alles. Ze vertelt niet wat 'het belangrijke verhaal' is. Poeh, spannend.

Lezen over reizen = lezend reizen - Peter1761
Peter, liefhebber van reisverhalen en reizen, somt een rijtje titels op die je zou kunnen lezen als je naar Tahiti op vakantie gaat. Hij vertelt over zijn fascinatie voor reisverhalen en waarom hij ze zo graag leest. Ook wil hij dolgraag van jou weten of jij een favoriet reisverhaal of reisroman hebt, zodat hij je verdere leessuggesties kan doen. Handig! Doen!

Wanneer ben je een schrijver? - Verena Germeraad
Verena peinst over wanneer je jezelf nu schrijver kunt noemen. Zelf wordt ze af en toe uit bed geschopt door een ongeduldig verhaal dat geschreven wil worden, maar ze zou liever geen last willen hebben van de grote druk van een minstens even ongeduldige eindredacteur. Beroepsschrijver is ze niet, maar een hobbyschrijver nou ook weer niet.

Boekiemonster doet haar intrede! - Eske Groeneveld
Een heel kort blogje, maar toch leuk om even te noemen, omdat Eske beweert dat ze 99% van de boeken die op Hebban staan gelezen heeft! En ook nog allemaal in het afgelopen halfjaar. Zo! Dat is een statement. Ze heeft er wel een heel goede reden voor. Sinds ze zelf een sf/fantasy-verhaal probeert te schrijven, is ze veel meer gaan lezen. En waar leer je beter van schrijven, dan van lezen. Ga zo door, Eske! En dat doet Eske ook, want ze is zo enthousiast aan het bloggen geslagen op Hebban dat er nu elke dag iets van haar te lezen is.

Mijn drie P's  - Janneke Budding
Schrijfster Janneke Budding is bijna klaar met haar manuscript Voor altijd Indië. Ze duikt in de wereld van de drie P's, in haar geval: Prijs, Proefexemplaar en Promotie. Wat een spannende tijden voor Janneke, maar zo te lezen pakt ze het serieus en gedegen aan. Dat kan alleen maar een dijk van een boek worden. Succes!

Tam tam - Nathalie Pagie
Thrillerschrijfster Nathalie Pagie, bekend van o.a. De Toneelclub, heeft een nieuw boek klaar. Paradijsvogels staat gepland voor half oktober 2015. En nu ze klaar is met schrijven, kan ze gaan bedenken wat ze wil gaan doen aan promotie en hoe de boekpresentatie eruit moet komen te zien. Ze vraagt of jullie ideeën hebben?

Index Vergeet-mij-nietjes - Jan Koster
Hebbanrecensent Jan Koster schreef inmiddels zoveel Vergeet-me-nietjes-blogs dat een index wel erg handig is. Die maakte hij. Heb jij een boek dat vreselijk veel indruk op je heeft gemaakt, ouder is dan vijf jaar en op Hebban nog maar 25 lezers of wil-ik-lezers heeft? Dan verdient het de titel Vergeet-me-nietje en kun je de titel aandragen voor een plekje in deze bijzondere lijst.

Leg uit, ik wil het graag begrijpen - Ellen IJzerman
Lezer en Hebbanrecensent Ellen vraagt zich af waarom nu net het boek waar zij niets aan vindt, door heel Nederland bejubeld wordt (Ik ben Pelgrim van Terry Hayes) en het boek dat zij onlangs 5 sterren gaf nergens te vinden is (Een honger van Jamal Ouariachi). Ze wil dolgraag weten hoe het precies zit en waarom iedereen Ik ben Pelgrim toch zo geweldig vindt. En ze heeft ook nog eventjes een prachtig boekidee voor schrijver Jamal. Haar blog riep al veel reacties op, maar of we er al uit zijn?

De Recensente: Kaf tussen koren - Esther
Esther recenseert zo nu en dan een boek voor iemand en vindt het belangrijk om eerlijk te zijn. Dat is niet altijd leuk voor de schrijver, maar zo hoort het nu eenmaal. Een bakkersverhaal maakt ze ervan. Het kaf moet van het koren gescheiden worden, maar 'goed koren maakt nog geen bruin brood'. Ha, leuk gevonden. En waar is het ook nog.

Schrijvers schrijven, lezers lezen
Opvallend is het groot aantal blogs van schrijvers. Misschien voor de hand liggend, omdat schrijvers nu eenmaal schrijven en ook makkelijker een blog ophoesten. Maar waar zijn de blogs van de boekminnende lezers, die struikelen over hun woorden om een ander te vertellen wat zij allemaal gelezen hebben en hoeveel ze van hun boekenkast houden? Hoe ze hun boeken gecategoriseerd hebben in de kast (wees eerlijk, wie heeft ze op kleur staan?) en of ze deze week weer voor boeken hebben gekozen in plaats van voor eten.

Briljante blogs op Hebban: Elke twee weken verzamelen we hier de leukste, beste, interessantste blogs van Hebbanlezers. Zit jij er straks ook bij?Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Briljante blogs op Hebban #3

Gesponsorde boeken