Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Britse boekhandel maakt zich op voor Shakespeare Saturday

Op 23 april is het exact vierhonderd jaar geleden dat de Engelse toneelschrijver en dichter William Shakespeare zijn laatste ademteug nam en die weer uitblies. Op deze Shakespeare Saturday roepen boekwinkels in heel het land hun grootste schrijver ooit uitbundig in herinnering

Brancheorganisatie The Booksellers Association heeft alle boekhandels in het Verenigd Koninkrijk opgeroepen de vierhonderdste sterfdag van William Shakespeare zonder enige terughoudendheid te vieren. Zo zullen er tasjes en T-shirts met de tekst The Bard is My Bag en de beeltenis van de poëet aan consumenten worden uitgereikt, evenals ansichtkaarten en posters.

Boekhandelaren worden verder aangemoedigd evenementen gewijd aan Shakespeare te organisaeren om zo meer klanten naar de winkel te trekken. 'Het is mooie gelegenheid voor de handel om aandacht te genereren en te trekken', aldus Alan Staton, woordvoerder van The Booksellers Association. Volgens hem zijn er al tal van boekwinkels die samen met scholen en lokale theatergezelschappen de schrijver van onder andere Hamlet, King Lear en Macbeth en bedenker van onvergetelijke spreuken met uitvoeringen extra in het zonnetje zetten. 

Bron: The BooksellerOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Britse boekhandel maakt zich op voor Shakespeare Saturday

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken