Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Broers Heerma van Voss in Literaire Thrillersalon

De broers Daan en Thomas Heerma van Voss zijn zondag 17 mei te gast in de Literaire Thrillersalon in Amsterdam. Daar praten de schrijvers over Ultimatum, hun thrillerdebuut én eerste gezamenlijke productie.

Daan Heerma van Voss (1986) heeft vier romans op zijn naam staan en vele artikelen in onder andere De Morgen, Vrij Nederland, Hard Gras, de Amerikaanse Vogue en The New York Times. Drie jaar geleden won hij De Tegel voor 'journalistieke uitmuntendheid'. De vier jaar jongere Thomas debuteerde in 2009 (een jaar eerder dan Daan) met de roman De Allestafel. Daarna verschenen van zijn hand de roman Stern en de verhalenbundel De derde persoon. Hij publiceert essays in onder meer de Volkskrant, Vrij Nederland, Trouw en De Gids. 

Ultimatum is een psychologische thriller, waarin een vader en zijn zoon lijnrecht tegenover elkaaar komen te staan en een rechercheur wordt geconfronteerd met haar obsessies. Het verhaal gaat over de voormalig psychiater Aron Mulder, die na de gewelddadige dood van zijn vrouw een teruggetrokken leven leidt op een bungalowpark. Zijn zoon Alexander verhuisde na de dood van zijn moeder naar New Orleans en nam daar een andere naam aan. Als blijkt dat Alexander verdacht wordt van de moord op zijn vriendin Nathalie, gepleegd in de moerassen van Louisiana, besluit vader Aron af te reizen naar de Verenigde Staten. 

Op Hebban.nl wordt later deze week een interview met Daan en Thomas Heerma van Voss geplaatst. 

Boekhandelaar Wim Krings bespreekt tijdens de Thrillersalon de drie genomineerden voor de Schaduwprijs:  De verloren dochters van Arjan HoksOngrijpbaar van Bianca Nederlof en Tunis van René van Rijckevorsel. Er kan geraden worden wie de prijs voor het beste Nederlandstalige debuut in de wacht zal slepen. De winnaars ontvangen een gesigneerd exemplaar van het winnende boek. 

De Thrillersalon begint zondag 17 mei om 15.00 uur. De locatie is zoals altijd Brouwerij de Prael 
aan de Oudezijds Armsteeg 26 in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie. Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Broers Heerma van Voss in Literaire Thrillersalon

 

Gerelateerd

Over

Thomas Heerma Van Voss

Thomas Heerma Van Voss

Thomas Heerma van Voss (Amsterdam, 1990) studeerde Nederlands aan de Universitei...

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss (1986) is romanschrijver en columnist. Voor zijn journ...

Gesponsorde boeken