Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Bruce Springsteen schreef zeven jaar aan zijn autobiografie

De Amerikaanse rocker Bruce Springsteen komt dit najaar met zijn autobiografie 'Born to run'. Het boek verschijnt wereldwijd op 27 september, vier dagen na de zevenenzestigste verjaardag van The Boss.

Bruce Springsteen heeft de afgelopen zeven jaar aan zijn autobiografie gewerkt. Hij begon met schrijven in 2009 nadat hij met zijn E Street Band had opgetreden tijdens de half time show van de Super Bowl, de American footballfinale.

In Born to Run, beschrijft Springsteen hoe hij opgroeide in Freehold, New Jersey te midden van 'armoe, gevaar en duisternis'. Hij haalt herinneringen op aan de tijd dat hij koste wat kost een popmuzikant wilde worden. Hoe Greetings from Asbury Park, N.J., zijn debuutalbum uit 1973, tot stand kwam, zijn eerste optredens tot en met de successen met zijn E Street Band. Hij gaat ook in op zijn persoonlijke problemen die uiteindelijk leidden tot het maken van zijn beste songs. En The Boss geeft, volgens zijn website, nog meer vrij over zijn hit Born to Run dan de goede verstaander voor mogelijk had gehouden.

'Schrijven over jezelf is een plezierige zaak', noteert Springsteen in het boek. 'Maar bij een project als dit moet de schrijver één ding beloven: en dat is de lezer zijn gevoelens en gedachten te laten zien. Ik heb dat op deze bladzijden geprobeerd.' Volgens bronnen zou Springsteen een voorschot van ruim tien miljoen dollar krijgen voor zijn boek. Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Bruce Springsteen schreef zeven jaar aan zijn autobiografie

 

Gesponsorde boeken