Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Bundel van de week: 'Over de grens'

Tijdens de maand van het spannende boek in 2014 verscheen een bijzondere verhalenbundel met smokkelverhalen. Thrillerauteur Jac Toes en zijn Duitse collega Thomas Hoep namen samen het initiatief tot deze bundel. Ze vroegen 7 Duitse en 7 Nederlandse thrillerauteurs om een verhaal te schrijven rond smokkel aan de Nederlands-Duitse grens. Het resultaat, de bundel 'Over de grens' kun je de komende weken hier winnen.

Over de verhalenbundel

Boter, suiker, sigaretten, drank. De smokkel van deze waren is met een romantisch waas omgeven. Oudere familieleden kunnen tijdens feestjes nog smakelijk vertellen over hoe zij bij nacht en ontij illegale spullen de grens over brachten, al dan niet achtervolgd door fanatieke douaniers. Smokkel is van alle tijden, ook sinds de binnengrenzen van Europa zijn weggevallen. Toen waren het kruimeldieven die een centje bijverdienden, tegenwoordig gaat het om spijkerharde misdaad die handelt in drugs, dieren en mensen, wapens en explosieven, geld, goud en andere edelmetalen. 
Kortom, gefundenes Fressen voor 16 topmisdaadauteurs, die allen een spannend misdaadverhaal schreven over smokkel aan de Nederlands-Duitse grens en vice versa. 

De auteurs

De verhalenbundel Over de grens is samengesteld door Jac. Toes & Thomas Hoep en bevat verhalen van 8 Nederlandse auteurs en 8 Duitse auteurs.
De Nederlandse auteurs zijn: Charles den Tex, Elvin Post, Corine Hartman, Michael Berg, Judith Visser, Bert Spoelstra, Felicita Vos en Jac. Toes.

De Duitse auteurs: Richard Birkefeld, Thomas Hoeps, Jutta Profijt, Gisa Klönne, Arnold Küsters, het duo Thomas Hesse / Renate Wirth, Gunter Gerlach en Nina George.

Meeslepende verhalen

Het resultaat is een bundel met zestien meeslepende verhalen, spelend in verleden, heden en toekomst. Een aanzienlijk deel ervan speelt zich af langs de Gelderse grenzen. De bijdragen zijn over en weer vertaald. Er is ook een Duitse versie van de bundel verkrijgbaar met de titel Schmugglerpfade, kriminelle Grenzgänge.
Een van de verhalen uit de bundel is nu te lezen op Hebban Kort. Het verhaal 'De andere kant' van Charles den Tex. Lees het hier.

Winactie

Hebban Kort mag van uitgeverij De Geus drie exemplaren van de bundel weggeven. Doe dus snel mee aan de winactie voor het te laat is.Over de auteur

Hebban Crew

1940 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Bundel van de week: 'Over de grens'

 

Gerelateerd

Over

Charles den Tex

Charles den Tex

Charles den Tex (Australië, 1952) studeerde fotografie en film in Londen, docee...

Michael Berg

Michael Berg

Michael Berg (pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen) studeerde Nederlands ...

Judith Visser

Judith Visser

Judith Visser werd geboren in Rotterdam. Zij schreef tot op heden twaalf boeken ...

Toes & Hoeps

Toes & Hoeps

Jac. Toes (Den Haag, 1950, foto: rechts) publiceerde de Benter & De Wacht-ro...

Overig

Hebban Kort -verhalenbundels van de week

op 24 september 2014 door Hebban Crew 16 boeken 1 volger 0 reacties