Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Bundel van de week: Terwijl zij slapen

De bundel van deze week is 'Terwijl zij slapen' van de Spaanse auteur Javier Marias. Dit 416 pagina's tellende boek is de eerste verhalenbundel van de auteur die in het Nederlands vertaald is. De werelden en personages die Marías schept in zijn verhalen zijn even vermakelijk als verontrustend, en zullen de lezer uitdagen en betoveren.

Over de auteur

Javier Marías is een Spaans auteur, vertaler en uitgever. Hij studeerde Engels in Madrid en vertaalde de werken van Thomas Hardy en William Faulkner naar het Spaans. Marías debuteerde al op zijn twintigste, maar de doorbraak naar het grote publiek kwam met zijn roman Corazón tan blanco (Een hart zo blank) in 1992. Zijn werk wordt inmiddels in vijftig landen uitgegeven en is in meer dan veertig talen vertaald. Zijn laatste boek, Los enamoramientos (De verliefden) was ook in Nederland een succes. Marías wordt tot een van Spanjes grootste hedendaagse auteurs gerekend.De schrijver won al ontelbare literaire prijzen en wordt alom gezien als kandidaat voor de Nobelprijs voor literatuur.

Over 'Terwijl zij slapen'

Terwijl zij slapen verzamelt alle korte verhalen van Javier Marías en vormt een perfecte poort tot het literaire universum van deze auteur. Niet alleen bekende verhalen als Toen ik sterfelijk was en het titelverhaal Terwijl zij slapen, maar ook verhalen die nooit eerder in het Nederlands vertaald waren en de novelle Kwaadaardig zijn in deze prachtige bundel bijeen gebracht.

De werelden en personages die Marías schept in zijn verhalen zijn even vermakelijk als verontrustend, en zullen de lezer uitdagen en betoveren: de mysterieuze dokters, bodyguards, geesten, dubbelgangers, de aspirant porno-actrice, de New-Yorkse butler die vast zit in de lift, de stalker die 'zijn meisje' onophoudelijk filmt, en de huurmoordenaar, allemaal even origineel en onvergetelijk.

Recensie

Op Hebban valt een uitgebreide lezersrecensie over dit boek te lezen van Soraya Vink. Zij schrijft onder andere het volgende over deze bundel:

"Terwijl zij slapen' bevat een hele reeks emoties die zich in rap tempo met elkaar afwisselen. Verbazing, woede, verdriet, een glimlach op het gezicht, Marías weet het met zijn verhalen in deze bundel allemaal teweeg te brengen."

En: "Met deze bijzondere verhalenbundel bewijst hij opnieuw dat hij een geboren verhalenverteller is."Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Bundel van de week: Terwijl zij slapen

 

Gerelateerd

Over

Javier Marías

Javier Marías

Javier Marías (1951) is een Spaans auteur, vertaler en uitgever. Hij...

Overig

Hebban Kort -verhalenbundels van de week

op 24 september 2014 door Hebban Crew 16 boeken 1 volger 0 reacties