Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Buzz de nieuwe roman van Celeste Ng: Kleine brandjes overal

door Hebban Crew 14 reacties
Op 19 juni verschijnt de tweede roman van auteur Celeste Ng. Hebban zoekt 50 prereaders voor een Hebbanbuzz-project, waarbij je vier social media-berichten over het boek plaatst en óp 19 juni een recensie op Hebban plaatst. Het boek krijg je dan uiteraard gratis. Lees een fragment uit het boek en als je helemaal enthousiast wordt, schrijf je dan snel in!

Hebbanrecensent Margriet was enthousiast over Ng's debuutroman Wat ik nooit eerder heb gezegd: 'Een sterk geschreven roman, die een prachtig beeld schetst.'

Kleine brandjes overal

In Shaker Heights, een rustige, progressieve plaats in Cleveland, is alles minutieus gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van de Richardsons huren, maar ook een belangrijk onderdeel van de familie worden. Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Mia en Elena lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit Mia’s verleden op te rakelen. Maar haar obsessie komt haar duur te staan.

Later zouden mensen zeggen dat alle tekenen er al op wezen: dat Izzy een beetje gek was, dat er altijd al iets mís was geweest met de familie Richardson, dat ze die ochtend toen ze de sirenes hoorden al wísten dat er iets verschrikkelijks was gebeurd. Tegen die tijd was Izzy natuurlijk allang verdwenen en was er niemand om haar te verdedigen, zodat de mensen konden zeggen wat ze maar wilden, en dat deden ze dan ook. Op het moment dat de eerste brandweerauto’s arriveerden, en ook nog een hele tijd daarna, wist niemand echter wat er aan de hand was.

Lees hier een Sneak Preview

Celeste Ng (spreek uit: ing) is opgegroeid in Pennsylvania en Ohio, US. Ze studeerde aan Harvard en de University of Michigan. Haar korte verhalen en essays zijn gepubliceerd in o.a. One Story, TriQuarterly, Bellevue Literary Review en the Kenyon Review Online en ze heeft voor een van haar verhalen de Pushcart Prize in ontvangst mogen nemen. In de zomer van 2015 verschijnt haar debuutroman Wat ik nooit eerder heb gezegd. Kleine brandjes overal is haar tweede roman, ze werkt aan een collectie korte verhalen, en geeft daarnaast ook les aan Grub Street, een creative writing centre.

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Kleine brandjes overal verschijnt op 19 juni bij Uitgeverij Signatuur.

Doe mee met de Hebban Buzz!

Smaakt deze Sneak Preview naar meer en wil je graag ontdekken hoe prachtig Kleine brandjes overal is? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Buzz met dit boek. We zoeken 50 lezers, die vier social media-berichten (Facebook, Twitter, Instagram) plaatsen over het boek én een recensie op Hebban óp 19 juni. Meer weten over buzzen? Kijk hier.

We verwachten vier actieve buzz-momenten van je als je bent ingeloot:

  • We verwachten dat je de ontvangst van het boek meldt op social media met gebruik van de hashtag #hebbanbuzz. Dit kun je doen met een foto (leuk!) of met een beschrijving van wat je verwacht van het boek. Roep niet alleen 'Ik heb het boek ontvangen!', want dat maal 50 is niet zo spannend.
  • We verwachten dat je minimaal twee leesupdates deelt, respectievelijk 1 week en 2 weken na ontvangst van het boek, op social media met gebruik van de hashtag #hebbanbuzz. In de eerste leesupdate willen we graag weten wat je eerste indruk is van het boek. In de tweede leesupdate horen we graag wat je tot dan toe het meest bijzonder vindt aan de roman (zonder spoilers natuurlijk!).
  • We verwachten dat je óp 19 juni een recensie (minimaal 150 woorden) van het boek schrijft op Hebban en de link daarvan plus een  spetterend citaat uit je eigen recensie deelt op op social media met gebruik van de hashtag #hebbanbuzz.


Over de auteur

Hebban Crew

2126 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Buzz de nieuwe roman van Celeste Ng: Kleine brandjes overal

 

Gerelateerd

Over

Celeste Ng

Celeste Ng

Celeste Ng (spreek uit: ing) is opgegroeid in Pennsylvania en Ohio, US. Ze stude...

Hebban Spots

Buzz - Kleine brandjes overal

22 volgers

Welkom bij de Buzz Spot voor de roman Kleine brandjes overal, van Celeste Ng (Uitgeverij Signatuur). We gaan buzzen! Onze hashtag is #hebbanbuzz.Heb je een vraag, mail dan naar vandaag@hebban.nl. De...

Gesponsorde boeken