Hebban vandaag

Leesclubs /

Buzz mee met 'De goede grap van Norman Foreman' over een onvergetelijke roadtrip

door Hebban Crew 1 reactie
Wat als het ergste dat je ooit is overkomen kan leiden tot de beste tijd van je leven? Dat is de vraag die de Australische Julietta Henderson zichzelf stelde, en daaruit ontstond haar debuutroman 'De goede grap van Norman Foreman'. Lees nu een sneak preview en schrijf je in voor de Hebban Buzz met dit boek!

Julietta Henderson groeide op in een familie van boekliefhebbers in de regenwouden van North Queensland, Australië. Ze schrijft al meer dan vijfentwintig jaar artikelen, die verschenen zijn in boeken en publicaties in verschillende Engelstalige landen. Ze heeft meer dan genoeg onafgemaakte verhalen op haar computer staan, maar pas toen ze Norman en Sadie's verhaal vormgaf, werd haar inspiratie zo dwingend dat ze het boek afmaakte.

'Een roadtrip waar je heel graag bij zou willen zijn. Heel herkenbaar, zeker voor mij als cabaretier. Dit mooie en innemende verhaal pakt je vanaf de eerste pagina. Een grappige en ontroerende ode aan een vriendschap om jaloers op te zijn. Comedyregel nummer 1: lees dit boek.' – Silvester Zwaneveld, cabaretier

Haar debuutroman De goede grap van Norman Foreman is gebaseerd op het verhaal van twee buitenbeentjes, die elkaars held zijn – moeder en zoon Sadie en Norman. Het idee ontstond toen ze zich af begon te vragen hoe het moet voelen om ergens zo van te houden dat je het de hele dag wilt doen, zonder er daadwerkelijk goed in te zijn. Het boek is in januari in Australië verschenen en is inmiddels ook te vinden in de Nederlandse boekhandels, vertaald door Anna Livestro.

De goede grap van Norman Foreman

De 12-jarige Norman en zijn beste vriend Jax waren een legendarisch komisch-duo-in-wording, met als doel over vijf jaar optreden op het Edinburgh Fringe Festival. Maar als Jax onverwacht overlijdt, stort Normans wereld in. Hij besluit als eerbetoon aan Jax om alsnog op te treden op de Fringe, niet over vijf jaar, maar over vijf weken. Zijn moeder wil niets liever dan Norman steunen, dus laden ze de auto in (en haar tachtigjarige collega – lang verhaal) en gaan op weg. Norman heeft alleen nog een verrassing voor zijn moeder: hij wil onderweg op zoek gaan naar zijn vader, die al voor zijn geboorte uit beeld was…

Leesfragment

Wil je meeleven met de avonturen van Norman en Sadie, en ontdekken wat het leven voor verrassingen voor hen in petto heeft? Lees hieronder een sneak preview van het boek om te zien of het iets voor je is. Kun je niet stoppen met lezen? Schrijf je dan in voor de Hebban Buzz die we met dit boek organiseren.

Lees hier de eerste vijf hoofdstukken

'Zo ontroerend en zo grappig. Dit boek verdient een enorm lezerspubliek.' – Evelyn Romp, boekhandel Westerhof

Julietta Henderson

In een Q&A met haar Australische uitgeverij vertelt Henderson dat ze tijdens het schrijven door veel boeken en auteurs is geïnspireerd. Zo heeft ze groot respect voor schrijvers die een eenvoudige schrijfstijl kunnen combineren met complexe observaties. Mensen zoals 'Nick Hornby, Roddy Doyle, Anne Enright, Tony Parsons, Marian Keyes en David Nicholls.' Ook geeft ze drie boeken op die door de jaren heen nooit buiten haar top tien vallen:

Henderson over haar boek

Na het verschijnen van haar boek verscheen Henderson bij een online evenement van Better Reading, waar ze vertelt over De goede grap van Norman Foreman en publieksvragen beantwoordt.

‘Deze heerlijke roman is even aangrijpend als hilarisch. Aanrader!’ – Margriet

Lees mee

Schrijf je nu in voor de Hebban Buzz!

Is De goede grap van Norman Foreman echt een boek voor jou, en wil je graag meelezen met de Buzz en je mening delen via social media? Samen met uitgeverij De Fontein deelt Hebban 35 papieren boeken uit aan deelnemers van de Hebban Buzz.

Buzz mee en schrijf je in!Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Buzz mee met 'De goede grap van Norman Foreman' over een onvergetelijke roadtrip

 

Gerelateerd

Over

Julietta Henderson

Julietta Henderson

Julietta Henderson is al jarenlang bezig met schrijven, als journalist, reisboek...

Hebban Spots

De goede grap van Norman Foreman

21 volgers

Welkom bij de Buzz Spot voor 'De goede grap van Norman Foreman' van Julietta Henderson (uitgeverij De Fontein). Onze hashtag is #hebbanbuzz. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken