Hebban vandaag

Advertorial /

Buzz mee met 'De upgrade', de nieuwe thriller van Steven Van Belleghem

door Hebban Crew 7 reacties
Steven Van Belleghem zette zijn kennis van wat wetenschap en technologie ons in de toekomst zullen brengen om in een spannend thrillerdebuut. Na het succes van 'Eternal' komt hij nu met een tweede boek met daarin Romy Bell in de hoofdrol. Lees een sneak preview van 'De upgrade' en schrijf je in voor de Hebban Buzz met dit boek: we delen maar liefst 100 exemplaren uit.

Steven Van Belleghem is van oorsprong ondernemer. Hij schreef al vijf managementboeken met een internationaal lezerspubliek, spreekt wereldwijd bedrijven toe en doceert zowel aan de Vlerick Business School als de London Business School. Hij specialiseerde zich erin bedrijven te laten nadenken over de toekomst en de impact van technologie op het zakenleven en de maatschappij.

'Vlotte vertelstijl en interessante inzichten over hoe onze wereld er later zou kunnen uitzien.' — Het Nieuwsblad over Eternal

Die kennis goot hij in 2020 voor het eerst in een fictioneel jasje: in de thriller Eternal maakten we kennis met Romy Bell, toen nog programmeur bij het hightechbedrijf X-COM. Inmiddels is ze door schade en schande wijzer geworden en leidt ze een internationale organisatie die toeziet op het ethische kader bij medische vooruitgang. Dan kruist een onheilspellende ontdekking opnieuw haar pad. De upgrade is zelfstandig te lezen, los van Eternal.

De upgrade

Vier jaar na haar ontslag bij X-COM leidt Romy Bell een internationale organisatie die toeziet op het ethische kader bij medische vooruitgang. Dankzij de indrukwekkende technologische evolutie sinds 2025 zijn baby’s op maat al lang geen uitzondering meer. Maar bij een undercoveroperatie in een DNA-lab in Londen ontdekken Romy en haar team nog meer: virussen op maat. Voor wie zijn deze virussen bedoeld? Waarom worden ze gemaakt? En wie zit achter dat hele idee van een gepersonaliseerd virus? Wanneer in Parijs de eerste dode valt, moet Romy Bell een strijd tegen de klok aangaan om het virus klein te krijgen en de ongekende doelwitten te beschermen.

Leesfragment

Interesseer jij je voor de toekomst van technologie en de gevolgen daarvan voor onze maatschappij, en lees je graag een spannende thriller van Nederlandstalige bodem? Hieronder vind je een sneak preview van De upgrade. Kun je niet stoppen met lezen? Schrijf je dan in voor de Hebban Buzz die we met dit boek organiseren.

Lees hier de eerste pagina's

'Wat Eternal zo aantrekkelijk maakt is die blik in de toekomst. [...] Die dubbele laag bij het lezen is ongemeen boeiend.' – Managementboek.nl over Eternal

Fictie schrijven

'Ik hoop dat Eternal zorgt dat mensen reflecteren over de consequenties van technologie,' vertelt Van Belleghem op zijn eigen website. Ook in zijn non-fictiewerk besteedt de Vlaamse auteur veel aandacht aan de ethische aspecten van technologie, maar hij wilde het abstracte en theoretische idee meer concreet maken. Met de thrillers rond Romy Bell hoopt hij een breder publiek aan het denken te zetten en te zorgen dat men met elkaar in gesprek gaat over de rol van technologie in de toekomst.

'De grote vraag is of dat allemaal nodig is? Het is niet omdat het kan, dat het ook moet,' laat hij aan Zin! weten. 'Het is een belangrijk maatschappelijk debat, terwijl heel veel mensen geen idee hebben wat ons allemaal te wachten staat. Juist daarom heb ik een wereld in 2041 gecreëerd: om mensen te laten nadenken over de toekomst, in een heel ontspannende – of juist spannende – sfeer.'

Boektrailer

Lees mee

Schrijf je nu in voor de Hebban Buzz!

Is De upgrade echt een boek voor jou, en wil je graag meelezen met de Buzz en je mening delen via social media? Samen met uitgeverij Manteau deelt Hebban 100 papieren boeken uit aan deelnemers van de Hebban Buzz.

Buzz mee en schrijf je in!Over de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Buzz mee met 'De upgrade', de nieuwe thriller van Steven Van Belleghem

 

Gerelateerd

Over

Steven Van  Belleghem

Steven Van Belleghem

Auteur van diverse bestsellers (The offer you can't refuse, when digital becomes...

Hebban Spots

De upgrade

28 volgers

Welkom bij de Buzz Spot voor 'De upgrade' van Steven Van Belleghem (uitgeverij Manteau). Onze hashtag is #hebbanbuzz. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Aansluiten...


Gesponsorde boeken