Hebban vandaag

Leesclubs /

Buzz mee met 'Het geheim van Silvermoor': een nieuwe stem in historische fictie

door Hebban Crew 12 reacties
Heb je de boeken van Lucinda Riley verslonden, evenals die van Anne Jacobs? Dan is Tracy Rees het antwoord op de vraag: wat nu? De Welshe auteur heeft al zes boeken op haar naam staan en 'Het geheim van Silvermoor' is het tweede dat naar het Nederlands werd vertaald (door Karien Gommers). Lees nu een sneak preview en schrijf je in voor de Hebban Buzz die we rond deze historische roman organiseren!

Tracy Rees studeerde zowel moderne als middeleeuwse talen, maar toch lag schrijven niet direct voor de hand. Ze ging aan de slag bij een uitgeverij die medische boeken publiceert en besloot na acht jaar om zich te laten omscholen tot therapeut. Toch liet de wens te schrijven haar niet los en gebruikte ze haar vrije tijd om haar eerste boek te schrijven, Amy Snow. Ze won er prompt een schrijfwedstrijd mee, wat haar een uitgeefcontract opleverde.

'Bitterzoet, overtuigend en absoluut meeslepend. Ik kon het niet wegleggen.' – auteur Karen Swan

Inmiddels is haar zesde historische roman verschenen. Ook schrijft ze hedendaagse feelgood, waarvan het eerste boek in mei 2021 in het Verenigd Koninkrijk zal verschijnen. Het geheim van Silvermoor is Rees' vijfde roman, maar ook haar tweede boek werd al naar het Nederlands vertaald, onder de titel Mijn zomers aan zee. Lucinda Riley roemt de auteur als 'de meest opvallende nieuwe stem in historische fictie'.

Het geheim van Silvermoor

De veertienjarige Tommy is voorbestemd voor een ruig en uitzichtloos leven in de mijnen. Elke dag daalt hij af in het stoffige en benauwde duister, dat een hartverscheurend contrast vormt met de statige huizen net buiten het dorp. Tijdens zijn strooptochten op de uitgestrekte landgoederen fantaseert Tommy over een andere, betere toekomst.

De enige die hem begrijpt is zijn beste vriendin Josie, die zich nooit onderdeel heeft gevoeld van haar familie en pas weet bij wie ze thuishoort als ze Tommy ontmoet. In hun grimmige leven zorgt alleen het mysterieuze, verlaten landhuis dat tussen hun dorpen in staat voor enige afleiding. Heston Manor is na een familietragedie afgesloten en sindsdien onbewoond. Als Josie en Tommy een groot geheim over de bewoners ontdekken, zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn…

Leesfragment

Ben jij altijd op zoek naar nieuwe auteurs om jouw liefde voor historische romans mee te voeden? Of misschien ken je het vorige boek van Rees en sta je te springen om ook deze nieuwe titel op te pakken. Lees hieronder alvast een sneak preview van Het geheim van Silvermoor en besluit of het echt iets voor je is. Is het antwoord ja? Schrijf je dan meteen in voor de Hebban Buzz die we met dit boek organiseren.

Lees de eerste bladzijden

'Een teder beschreven en meeslepend verhaal. Het geheim van Silvermoor verdient het om een groot succes te worden' auteur Rachel Hore

Maak kennis met Tracy Rees

In onderstaande video vertelt Rees hoe het uitbrengen van haar eerste roman gegaan is, nadat ze de schrijfwedstrijd 'Richard and Judy Search for a Bestseller' had gewonnen.

'Tracy Rees schrijft vanuit haar hart.' – auteur Kathryn Hughes

Lees mee

Schrijf je nu in voor de Hebban Buzz!

Is Het geheim van Silvermoor echt een boek voor jou, en wil je graag meelezen met de Buzz en je mening delen via social media? Samen met The House of Books deelt Hebban 50 papieren boeken uit aan deelnemers van de Hebban Buzz.

Buzz mee en schrijf je in!Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Buzz mee met 'Het geheim van Silvermoor': een nieuwe stem in historische fictie

 

Gerelateerd

Over

Tracy Rees

Tracy Rees

Tracy Rees komt uit Swansea, Wales. Ze studeerde in Cambridge en Londen en werkt...

Hebban Spots

Het geheim van Silvermoor

23 volgers

Welkom bij de Buzz Spot voor 'Het geheim van Silvermoor' van Tracy Rees (Xander Uitgevers). Onze hashtag is #hebbanbuzz. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....


Gesponsorde boeken