Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Camilla Läckberg beschouwt schrijven als therapie

door Hebban Crew 1 reactie
De Zweedse schrijfster Camilla Läckberg verkeerde tijdens het schrijven van De leeuwentemmer in een moeilijke periode. Dat lees je terug in deze thriller, vertelt ze in een interview op haar Hebban-fanpage.

Camilla Läckberg-fans Els Baert en Koen Chevalier constateerden dat De leeuwentemmer, de jongste thriller van de auteur, donkerder van kleur is dan de fans van haar gewend zijn. De schrijfster geeft dat ook grif toe in een gesprek met de twee. 

Ze voegde eraan toe dat haar persoonlijke situatie een rol zal gespeeld hebben. ''Schrijven heb ik steeds als therapeutisch ervaren en tijdens het schrijven van De leeuwentemmer had ik het heel moeilijk. Ik zat midden in een echtscheiding en de dingen liepen niet zoals ik het zou willen. Dat heeft, naast de thematiek van het verhaal, zeker zijn sporen achtergelaten in het boek.'' In De leeuwentemmer staat de vraag centraal of kwaadaardigheid aangeboren is of dit eerder iets is wat zich gaandeweg ontwikkelt.

Ondanks of juist dankzij die donkerheid wordt De leeuwentemmer in haar thuisland heel positief ontvangen. De fan hoeft overigens niet vanaf nu enkel duistere, gruwelijke thrillers van haar te verwachten. ''Ik schrijf steeds het verhaal dat ik op dat moment het liefste zelf zou willen lezen, los van wat mijn lezers en de recensenten verwachten. Noem het egoïstisch, maar ik kan niet anders. Ik volg mijn gevoel en zie later wel of het publiek het kan appreciëren of niet.''

Haar boeken worden in hoge mate gewaardeerd, zo blijkt uit de verkoopcijfers. Haar thrillers zijn in 55 landen te koop en in 37 talen vertaald. Alleen al in Nederland en België werden, tot op heden, meer dan 550.000 exemplaren verkocht.

Aan Chevalier en Baert wilde Läckberg al de titel van het volgende boek openbaren: De Heks. In dit boek gaat ze terug naar het Zweden van de jaren 1600 en de heksenvervolgingen.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Camilla Läckberg beschouwt schrijven als therapie

 

Gerelateerd

Over

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg (Fjallbäcka, 1974) is een Zweedse auteur en van huis uit eco...

Gesponsorde boeken