Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Cargo komt met 'Braziliaanse thrillersensatie'

Uitgeverij Cargo heeft in haar voorjaarsbrochure 'the usual suspects', maar ook een nieuwe naam opgenomen. Het gaat om de Braziliaanse advocaat en schrijver Raphael Montes, die met zijn tweede thriller Nederland moet gaan veroveren.

Thrillerveteraan Scott Turow noemt Raphael Montes 'een van de meest briljante schrijvers' die hij kent. Uitgeverij Cargo spreekt van een 'Braziliaanse thrillersensatie' en brengt zijn jongste thriller Een perfecte dag in april 2015 op de markt. Een verhaal over liefde en obsessie. 

Theo is een jonge student geneeskunde die zijn tijd verdeelt tussen het verzorgen van zijn verlamde moeder en het ontleden van lijken tijdens de anatomielessen - de momenten waarop hij zich het gelukkigst voelt.

Wanneer hij Clarice ontmoet, raakt hij geobsedeerd door haar. Hij begint haar te stalken. Theo ontdekt dat Clarice ervan droomt om een scenarioschrijver te zijn. Ze werkt aan het script van een roadmovie getiteld Perfect Days, over drie vriendinnen die een autoreis maken door Brazilië. Toenaderingspogingen van Theo worden door haar genegeerd en dat leidt bij hem tot een extreme reactie: hij ontvoert haar.

Theo verdooft Clarice en plaatst haar op de passagiersstoel van zijn auto. Een reis door het land begint, dezelfde die de karakters in haar script maken. Hij behandelt haar voorkomend, maar bereidt intussen zijn volgende stappen zorgvuldig voor. De kidnapper hoopt dat Clarice uiteindelijk verliefd op hem wordt. Ze komen onder meer terecht in een chalet in Teresópolis en op een verlaten strand van een eiland bij Rio de Janeiro.

Raphael Montes werd in 1990 in Rio de Janeiro geboren. Hij is zowel schrijver als advocaat en heeft meerdere verhalen in thrillerbundels op zijn naam staan. Montes bezit een bibliotheek met meer dan vijfduizend misdaadromans en thrillers. Ook schreef hij verschillende studies over het genre. Montes' debuut Suicidas, dat in 2012 werd gepubliceerd, is een poging om klassieke misdaadfictie in een modern jasje te gieten. Het boek kwam op de shortlist van de 2012 Benvirá Literature Prize en de prestigieuze Machado de Assis Prize, een literaire onderscheiding van de Nationale Bibliotheek van Brazilië.

Andere nieuwe titels:

Michael Robotham - Leven of dood  (februari 2015). Audie Palmer zat tien jaar gevangenisstraf uit voor een gewapende overval. Zeven miljoen dollar is nooit teruggevonden, alleen Audie weet waar het geld is. In de gevangenis is hij geslagen en bedreigd door bewakers en medegevangenen, die allemaal het geld willen hebben. Maar dan verdwijnt Audie de dag voor hij vrijkomt.

Hjorth Rosenfeldt - Het stille meisje (mei 2015). Nieuw deel in de serie Bergmankronieken. Aan het eind van de paasvakantie worden de lichamen van de familie Carsten gevonden. Ze zijn van dichtbij neergeschoten en de enige verdachte moet worden vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Sebastian Bergman en zijn team storten zich op de zaak.

Lauren Beukes - Gebroken monsters  (mei 2015). Detective Gabrielle Versado heeft al heel wat lijken gezien en veel moordenaars opgespoord. Maar nog niet eerder heeft ze iets gezien wat vreemder is dan het lichaam dat op een verlaten weg in Detroit is gevonden. Half jongen, half hert, op de een of andere manier aan elkaar gelijmd.

James Patterson - Doodswens (maart 2015). Een psychopaat jaagt op Alex Cross, die het dodelijkste spel uit zijn carrière zal moeten spelen. Zijn vrouw Bree, zijn grootmoeder en zijn twee kinderen zijn hem bruut ontnomen. De wanhopige Cross zal de eisen van de man moeten opvolgen.

Elizabeth Haynes - In de schaduw van de maan  (februari 2015). Het team van hoofdinspecteur Louisa Smith krijgt twee zaken voorgeschoteld. Op een boerderij is het levenloze lichaam gevonden van een jonge vrouw, volledig onder het bloed. Een tweede vrouw lijkt zelfmoord te hebben gepleegd door met haar auto in het ravijn te rijden.

Donna Leon - Tussen de regels  (april 2015). Commissaris Guido Brunetti krijgt een telefoontje van de Venetiaanse bibliotheek: er zijn kostbare pagina's gestolen uit enkele zeldzame boeken. Alle sporen leiden naar een Amerikaanse professor die onderzoek deed naar de werken. Maar de man is vertrokken en blijkt onvindbaar.  
Over de auteur

Hebban Crew

2143 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Cargo komt met 'Braziliaanse thrillersensatie'

 

Gerelateerd

Over

Raphael Montes

Raphael Montes

Raphael Montes (Rio de Janeiro, 1990) is zowel advocaat als schrijver. Zijn debu...

Gesponsorde boeken