Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Carlos Ruiz Zafón kondigt slotstuk van bestsellerreeks aan

door Soraya Vink (crew) 41 reacties
Heugelijk nieuws voor de fans van de Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón. Op zijn eigen website werd vandaag het langverwachte laatste deel van zijn reeks aangekondigd, getiteld 'El laberinto de los espíritus'.

De Spaanse auteur verwierf een bestsellerstatus door zijn roman De schaduw van de wind, het eerste deel van zijn reeks 'Het kerkhof der vergeten boeken'. In 2008 verscheen het tweede deel Het spel van de engel, gevolgd in 2011 door De gevangene van de hemel. De publicaties van zijn romans zorgden ervoor dat hij na Miguel de Cervantes de meest gelezen Spaanstalige auteur ter wereld is.

Op 17 november verschijnt in Spanje en Latijns-Amerika het vierde deel, en daarmee tegelijkertijd het slotstuk van de reeks, getiteld El laberinto de los espíritus (vrij vertaald Het labyrinth der geesten).

Hebban vroeg vertaalster Nelleke Geel, die al eerder zeven boeken vertaalde van de Spaanse auteur, naar haar eerste indruk van de nieuwe roman: 'Ik ga natuurlijk nog niets weggeven van het verhaal, maar ik kan wel zeggen dat hij in het laatste deel uiterst knap alle voorgaande verhaallijnen bij elkaar pakt en afrondt! Nog één keer kun je je verliezen in Zafóns wereld van boekendoolhoven, mysterieuze schrijvers, nuffige antiquairs, tragische meisjes, sluwe politici, en met opnieuw een hoofdrol voor de stad Barcelona en haar gekrochten en geheimen. Ook zal je ruimschoots Daniel en Fermín weer tegenkomen.'

Uitgeverij Signatuur maakte op 31 augustus de flaptekst bekend. De publicatiedatum van een Nederlandse vertaling staat gepland voor de tweede helft van 2017. 

Daniel Sempere is niet langer dat kleine jongetje dat een uniek exemplaar van De schaduw van de wind vindt in Het Kerkhof der Vergeten Boek. Inmiddels is hij een jongeman die zich nog steeds het gezicht van zijn moeder niet kan herinneren en zweert de ware toedracht van haar dood te ontrafelen. Een oude bekende, een mysterieus boek en talrijke omzwervingen door Barcelona en Madrid brengen hem steeds dichter bij de waarheid.

Opnieuw betovert Zafón ons met een wonderlijke, onvergetelijke reis door zijn magische universum waarin alle hoofdpersonen van de saga de revue passeren en die het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boek op duizelingwekkende wijze sluit.


Lees verder:


Bron: website Carlos Ruiz Zafón & persbericht uitgeverij SignatuurOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Carlos Ruiz Zafón kondigt slotstuk van bestsellerreeks aan

 

Gerelateerd

Over

Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón (1964-2020) is een Spaanse roman- en scriptschrijver. Hij de...

Gesponsorde boeken