Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Casa Benali is Boek van de Maand Januari

'Casa Benali' van Abdelkader en Saïda Benali is Boek van de Maand Januari volgens culinair journalist Ronald de Nijs en Kookboek-van-het-Jaar-organisator Fusina Verloop. "Of je nu teruggaat naar je kindertijd, of terugdenkt aan een fijne vakantie, 'Casa Benali' neemt je mee op een smaakvolle reis."

In de koude maand januari schuiven we aan bij de warme Marokkaanse keuken van Casa Benali.

De feestdagen liggen achter ons. Geen uitgebreide diners meer, maar back to the basics in deze januarimaand. Dat kan met het huis-tuin-en-keukenkookboek Casa Benali. In dit nieuwe Kookboek van de Maand nemen schrijver Abdelkader Benali en ontwerper en illustrator Saida Nadi-Benali de lezer mee op reis door het Marokkaanse culinaire universum. De eenvoudig te maken, huiselijke gerechten doen ons ondertussen dromen van een zomervakantie in een warm land.

Casa Benali is een kookboek, geschreven door een schrijver. En dat leidt tot adviezen zoals alleen een schrijver die kan geven. Bijvoorbeeld wanneer je het supersimpele lunchgerecht met tomaten en eieren maakt. Als je tijdens de bereiding even moet wachten, adviseert Abdelkader Benali: ‘En nu: pak een krant, lees een paar gedichten, schrijf een liefdesbrief. En kijk vervolgens hoe het gerecht ervoor staat.’ Benali’s eerste culinaire werk is daarmee ook een leesboek. Zijn vrouw Saida neemt de lezer met recepten op ontdekkingstocht door de Marokkaanse keuken, Benali noteert herinneringen die de recepten oproepen. 

Terug naar de gerechten. Lees hier verder

www.kookboekvanhetjaar.nlOver de auteur

Hebban Culinair

99 volgers
1 boek
0 favorieten


Reacties op: Casa Benali is Boek van de Maand Januari

 

Gerelateerd

Over

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali (1975) schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel e...

Saïda Nadi-Benali

Saïda Nadi-Benali

Ontwerpster en illustratrice. Samen met haar man, schrijver Abdelkader Benali, m...

Gesponsorde boeken