Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

CEO in neerwaartse spiraal

Grenzeloos graaigedrag, exhibitionistische zelfverrijking. Het zijn termen die regelmatig vallen als hebzuchtige leiders van grote bedrijven weer eens (negatief) in het nieuws komen. 'Executive coach' Arvid Buit schreef een roman over een zakenman die volledig vastloopt.

De kranten staan er vol mee en de media draaien overuren met nieuwsberichten en reportages over falende topmannen van grote bedrijven. De volksmond spreekt volop over CEO's die er een zooitje van maken en vervolgens vertrekken met een half miljoen op zak. Arvid Buit schreef een 'businessroman' over de wereld van topbestuurders. In WAHLBERG Het verhaal van een CEO volg je de wederwaardigheden van CEO Dirk Wahlberg, die met zijn narcistische en arrogante houding zowel zijn zakelijke als persoonlijke geluk op het spel zet.

Dirk Wahlberg is de baas van een multinational. Hij is bizar succesvol, een echte familieman, rijk en superslim. Maar Dirk Wahlberg is ook een zelfingenomen en botte man, waar zijn medewerkers, het managementteam, familie en (zaken)relaties vreselijk onder lijden. Wahlberg komt in een neerwaartse spiraal terecht en loopt volledig vast in zijn werk en privéleven. Zijn bedrijf stevent af op de ondergang, waarna de Raad van Commissarissen hem een onmogelijk ultimatum stelt. Als klap op de vuurpijl verlaat zijn vrouw hem en neemt zij de kinderen mee.

In de roman van coach Buit wendt Wahlberg zich noodgedwongen en totaal wanhopig tot een executive coach. Deze gaat 'in een confronterend traject' samen met hem de uitdaging aan. Wat is de oorzaak van al zijn persoonlijke en zakelijke ellende? Is hij in staat om te veranderen en zo bedrijfsmatig opnieuw successen te boeken en zijn huwelijk te redden?

Volgens uitgeverij Thema geeft Buit in het boek inzicht in de kwetsbare kant van verantwoordelijkheid, succes en eenzame besluitvorming. De lezer wordt gaandeweg meegenomen in de belevingswereld van een directeur die volledig vastloopt, maar langzaam weer opklimt en leert op welke manier hij een positieve draai kan geven aan zijn nieuwe ontdekkingen. Buit wil het belang aantonen van menselijkheid en persoonlijke ontwikkeling voor leiders om succesvol te zijn. ‘Omdat ik geloof in sterke leiders als basis voor een betere en vooral mooiere wereld. Mijn poging is niet om betere executive coaches te maken, maar om leiders inzicht te geven in hun gedachten en gedrag.'

Arvid Buit (1984) wordt de jongste executive coach van Nederland genoemd. Na een carrière in de theater- en muziekbranche, zette hij zijn eigen advies- en coachingbureau op. Naast zijn werk als executive coach en auteur, is Arvid voorzitter van de Raad van Toezicht bij Stichting DancePromotion/Danskamp.NL. Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: CEO in neerwaartse spiraal

 

Gerelateerd

Over

Arvid Buit

Arvid Buit

Arvid Buit is een van de jongste executive coaches in Nederland en onderscheidt ...

Gesponsorde boeken