Hebban vandaag

Algemeen /

Challenge, Buzz & Jokers

door Debbie (Hebban Crew) 5 reacties
We zijn nu een ruime week onderweg met de Hebban Reading Challenge en het is een explosie van plezier en enthousiasme geweest. 1392 deelnemers zijn de uitdaging aangegaan, voor opgeteld 65.112 boeken. Ruim 65 duizend boeken die in 2016 gelezen worden. Ongelooflijk. Je kunt je uiteraard nog steeds aanmelden. Spring je op de wagen?

Buzz

Inmiddels is de inschrijving voor het eerste Buzzboek binnen de Challenge afgerond en zijn de honderd exemplaren van Ze weten niet wat ze doen van de Finse auteur Jussi Valtonen al onderweg naar de winnaars. Het boek verschijnt pas op 5 januari, dus de Challenge-lezers horen bij de eersten van het land die deze literaire roman in handen krijgen. Als tegenprestatie voor hun gratis boek laten de lezers via de diverse social media-kanalen weten dat ze het boek ontvangen hebben, geven ze updates over hun leeservaring en schrijven ze een korte recensie op Hebban. Dit boek is in Finland een enorme hype geweest, dus we zijn erg benieuwd naar de eerste geluiden.

Jokers

De vijftig categorieën waar we titelsuggesties in geven zijn heel divers. Er zitten ook best wel een paar erg lastige onderwerpen bij. Om Challengers de kans te geven een erg gehate categorie te laten vallen, bieden we Jokers aan die je in kunt zetten. De eerste Jokercategorie ging zondag 13 december online en elke komende zondag in december en januari volgt een nieuwe. De opluchting van gefrustreerde Challengers was enorm. Toch gelukkig geen boek van meer dan 500 bladzijden, uit de 19e eeuw of van je examenlijst.

Hulp!

Aan de meeste categorieën zit een boekenlijst geplakt vol passende titels. Deze boekenlijsten vullen we voortdurend aan, met suggesties van lezers en net verschenen boeken. Voor een enkele categorie kunnen we echter niet helpen. Als je goed bent in het zoeken van geschikte titels en auteurs, dan wordt je hulp zeer op prijs gesteld bij met name 'Een boek van een auteur met jouw initialen' en 'Een boek dat verscheen in jouw geboortejaar'.

Storytel & Boekenkrant

Lezers die zich in december aanmelden maken kans op een jaarabonnement van de Boekenkrant of een drie maanden abonnement van Storytel. Je eigen Challenge start je door het aantal boeken dat je in 2016 wilt proberen te lezen in te vullen. Start je Challenge!

Lees meer ...

Hebban introduceert: De Hebban Reading Challenge 2016

Hebban Reading Challenge - FAQOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Challenge, Buzz & Jokers

Gesponsorde boeken