Hebban vandaag

Listmania /

Challenge | Een boek dat zich afspeelt op een eiland

door Hebban Crew 100 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge kun je ook in 2022 een checklist afvinken met 52 inspirerende categorieën. Elke week tipt de Hebban Crew een aantal boeken per checklistcategorie als redactionele keuze én roepen we lezers op hun favorieten te tippen. Deze week zoeken we boeken bij de uitdaging: 'Een boek dat zich afspeelt op een eiland'.

Ze zeggen weleens dat ieder mens een eiland is. Gelukkig hebben we een Hebban Reading Challenge checklistcategorie in het leven geroepen voor als je je bijzonder eilanderig voelt, dan kun je mooi lezen wat bij je stemming aansluit. Lees bijvoorbeeld over iemand die besluit naar een dunbevolkt eiland te vertrekken en daar tegen zijn of haar eigen eenzaamheid aanloopt. Of een boek over Engeland, Indonesië of Australië – ook allemaal eilanden. Met de categorie 'Lees een boek dat zich afspeelt op een eiland' kun je best veel kanten op.

Natuurlijk zijn we ook deze week weer op zoek naar jouw favoriete boek-op-een-eiland om onze Top 10 van volgende week mee te vullen. Tip jouw eilandboek onder het artikel in de reacties en noem daarbij zowel titel als auteur en geef een motivatie: waarom is dit hét boek over een eiland dat je absoluut niet mag missen? Om je alvast een handje op weg te helpen tippen we een aantal (nog) net (niet) verschenen inspirerende boeken die zich afspelen op een eiland.

Schrijf je in voor de Hebban Reading Challenge!

Eiland van geheimen

Auteur: Rachel Rhys
Vertaler: Monique Eggermont

In 1957 ruilt Iris Bailey haar baantje als typiste in voor de kans portretten te tekenen op de bruiloft van een beroemde regisseur uit Hollywood. Uitgenodigd door rijke socialite Nell Hardman vertrekt Iris naar Havana. Het is een droom die uitkomt, maar Iris merkt al snel dat de cocktails, bedwelmende geuren en azuurblauwe lucht iets duisters maskeren. Terwijl Cuba aan de vooravond van de revolutie staat en Iris haar hart verliest aan de getroebleerde fotograaf Joe, ontdekt ze dat iemand in de charismatische familie Hardman een vreselijk geheim verbergt.

Botteneiland

Auteur: Jacob Ross
Vertaler: Martin Janden In de Wal

In dit eerste deel van een nieuwe reeks begint Michael Digson op het kleine Caribische eiland Camaho aan zijn nieuwe baan bij het rechercheteam. Hij combineert zijn werk met een persoonlijke missie: ontdekken welk lid van een losgeslagen politieteam zijn moeder heeft vermoord tijdens een politieke demonstratie. Michael wordt onmiddellijk in het diepe gegooid: samen met zijn collega Miss Stanislaus krijgt hij de opdracht een cold case op te lossen. Het wordt een gevecht tegen sociaal onrecht, seksisme en corruptie.

De wereld in het klein

Auteur: Sietze Norder

Wanneer de eerste planten en dieren op een eiland neerstrijken, beginnen de wildste experimenten. De isolatie biedt de ideale randvoorwaarden voor het ontstaan van merkwaardige soorten, zoals olifanten ter grootte van een hond en vogels die niet kunnen vliegen. Ondanks hun kleine totale oppervlak leveren eilanden een grote bijdrage aan de wereldwijde biologische en culturele diversiteit. Eilandbiogeograaf Sietze Norder maakt in De wereld in het klein een tijdreis door de fascinerende wereld van eilanden.

Het eiland

Auteur: Libby Page
Vertaler: Marja Borg

Lorna keert na bijna twintig jaar Londen terug naar het piepkleine eiland Kip bij de Schotse kust voor de begrafenis van haar ouders. Haar tienerdochter Ella hebben zij nooit ontmoet. Alice daarentegen houdt van de gemeenschap op Kip en geeft yogalessen waar vrouwen van over het hele eiland op afkomen. Haar huwelijk met Jack, Lorna's broer, heeft echter betere tijden gekend. Ze hoopt dat Lorna haar wat meer over hun jeugd kan vertellen, zodat ze Jack beter kan begrijpen. Maar twintig jaar radiostilte valt niet zomaar te overbruggen.

Antrax eiland

Auteur: D.I. Marshall
Vertaler: Fons Oltheten

In 1942 startte de Britse overheid een onderzoek naar een biologisch wapen waarmee ze Duitsland had kunnen verslaan. Het wapen werd nooit gelanceerd, maar het eiland waarop de tests werden uitgevoerd, werd volledig met dodelijk antrax vervuild. Nu is er opnieuw een onderzoek gestart op het eiland, maar de wetenschappers komen vast te zitten door een storing. Troubleshooter John Taylor wordt ingevlogen. Als een van de wetenschappers dood blijkt te zijn, realiseert hij zich dat ze zitten opgesloten met een moordenaar.

Het eiland van Arturo

Auteur: Elsa Morante
Vertaler: Manon Smits

Arturo woont met zijn vader in een oude villa op het Italiaanse eiland Procida. Hij gaat niet naar school en brengt zijn dagen door in de wilde natuur. 's Avonds leest hij boeken over grote ontdekkingsreizen. De grote afwezige in huis is Arturo's moeder, die in het kraambed overleed en nu als een heilige wordt vereerd door haar zoon. Maar dan keert zijn vader terug op het eiland met een jonge vrouw, met wie hij blijkt te zijn getrouwd. Ze is maar twee jaar ouder dan Arturo en staat voor alles wat hij verafschuwt. Langzaam maar zeker wordt de paradijselijke microkosmos van Arturo doorgeprikt.

Meer zin in een kinderboek?

Tip jouw boeken voor de Top 10

In 2022 bepaal jij welke top 10 boeken er getipt zullen worden voor de Hebban Reading Challenge checklistcategorieën, samen met de Hebban Crew en boekverkopers. Volg onderstaande link voor de lezerskeuzes!

Naar de top 10 Bekijk de volledige checklist

Steun je boekhandel

Méér lezen in 2022? Begin je goede voornemen vandaag en bestel je boeken bij jouw favoriete boekhandel. Kijk op de website van je boekhandel, mail of bel en bestel. Ook kun je jouw favoriete boekhandel tegenwoordig op Hebban vinden, bekijk hun agenda of blog en lees de recensies van medewerkers. Kijk voor leestips van boekverkopers ook op steunjeboekhandel.nl.Over de auteur

Hebban Crew

2311 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge | Een boek dat zich afspeelt op een eiland

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken